Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Studio123 ollut osa Järvenpään katukuvaa jo yli 30 vuotta – "Popcornit ovat leffaeväiden ykkösvalinta"

Helsinkiläiset Aleksanteri Semach ja Aleksanteri Peussa ottavat rennosti Studio123:n sohvalla sisääntuloaulassa ja odottavat elokuvan alkamista. Käynti Studio123:ssa on miehille ensimmäinen.

– Saimme lahjakortit ja kävimme läpi tällaisten pienempien elokuvateattereiden tarjonnan ja totesimme, että täällä Järvenpäässä on paras tarjonta. Siksi tulimme tänne, miehet kertovat.

Jukka edustaa tuusulalaisen Lassilan tilan 11. sukupolvea – luomutilan vuokrakanat ovat kysyttyjä kesäasukkaita

He ovat menossa katsomaan ensi-illassa olevaa Black Panther -elokuvaa ja aikovat ottaa kyytipojaksi virvoitusjuomat ja popcornia.

Niin tekee moni muukin. Yrittäjä Miia Karhu lappaa popcorneja koneesta pahviastioihin ja kantaa niitä hiki hatussa kaappiin.

– Näitä menee todella paljon, hän hymyilee.

Popcorn on asiakkaiden ehdoton ykkösvalinta leffaevääksi, etenkin nyt, kun niihin saa veloituksetta mausteita.  

 Epäilen, että uusi Top Gun on ajanut Titanicin ohi.

Miia Karhu

– Myös perinteiset irtokarkkipussit ovat suosittuja.

Studio123 on kuulunut Järvenpään katukuvaan jo yli 30 vuoden ajan. Sen perustivat aikanaan Miia Karhun vanhemmat, ja viimeiset yksitoista vuotta Miia Karhu on ollut paikasta vastuussa. Hän kertoo, että vuosikymmenten saatossa elokuva-alan suurin muutos oli ehdottomasti vuonna 2007 tullut digitaalisuus. Se tarkoitti, että pienimmätkin teatterit Suomen joka sopukassa alkoivat saada ensi-iltaelokuvat samaan aikaan kuin muutkin. Sitä ennen elokuvat tulivat 35 millin filminä, ja isommat jyräsivät pienet täysin.

Kellokoskelainen kahvila haluaa tarjota kodikkaan tunnelman ja pullan tuoksua

– Isäni teki aikanaan paljon työtä siinä, että saimme Bondit ja muut suuret ensi-illat tänne meille Järvenpäähän.

Studio123:ssä on kolme eri kokoista teatteria. Isoimmassa on 188 paikka, toisessa 77 ja kolmannessa 65. Kaikkien penkit uusittiin vuonna 2017, kun teatteri täytti 30 vuotta.

Perinteisten näytösten ohella teattereita voi vuokrata myös yksityisnäytöksiä varten. Sitä tekevät niin yritykset, yhdistykset kuin kaveriporukatkin.

– Eräs ystäväporukka tuli meille katsomaan elokuvan kello aamulla kello 10.30, ja jatkoivat siitä sitten brunssille, Karhu kertoo esimerkin.

Teatterissa käy myös koululaisryhmiä. Järvenpään opisto pitää leffakerhon joka maanantai. Keskiviikkoisin on Järvenpään kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa järjestettävä keskiviikkokino. Tarjolla on joka kerta eri elokuva, kuitenkin sellainen, joka ei tule normaaliohjelmaan.

– Tänäänkin Metsurin tarinaan on varattu lähes 50 paikkaa, Karhu kertoo.

Tanssi tähdeksi -kurssi on innostanut järvenpääläisiä – "Me miehet yleensä vouhotetaan pallopeleissä, mutta tässä joutuu käyttämään aivoja"

Studio123:n kautta aikain katsotuin elokuva oli pitkään Titanic. Nyt sille on tainnut löytyä voittaja.

– Epäilen, että uusi Top Gun on ajanut Titanicin ohi, Karhu arvelee. 

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.