Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan aluehallitus päätti henkilöstöeduista ja palkitsemisesta – valmisteilla henkilökohtaisen suoriutumiseen liittyvä arviointiprosessi

Aluehallitus käsitteli kokouksessaan 15.11. hyvinvointialueen henkilöstöedut ja palkitsemisen käytännöt. Uudet ohjeet otetaan hyvinvointialueella käyttöön alkuvuodesta -23.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen henkilöstöeduissa hyödynnetään jo kuntayhtymän aikaisia etuuksia. Lisäksi Keusoten tiedotteessa kerrotaan, että hyvinvointialueen henkilöstöetuja ovat henkilöstöalennukset alueen uimahalleihin, yleislääkäritasoinen työterveyshuolto, mahdollisuudet käyttää työaikaa ammatillisten tutkintojen suorittamiseen sekä kulttuuri ja liikuntasetelit, joiden arvo olisi 100 €/työntekijä/vuosi.

Lisäksi kuntayhtymässä käyttöönotetut auton käyttöetu ja polkupyöräetu tulevat keinovalikoimaan henkilöstön saatavuuden lisäämiseksi.

Palkitsemisen osalta tiedotteessa kerrotaan, että hyvinvointialueella otetaan käyttöön pika- ja rekrytointipalkitsemisen toimintamallit. Laatu- ja innovaatiopalkitsemisella pyritään vaikuttamaan organisaation prosessien ja toiminnan kehittämiseen myönteisellä tavalla.

Lisäksi merkkipäiviä viettäviä 50- ja 60-vuotiaita ja eläkkeelle jääviä työntekijöitä sekä pitkäaikaisesti työskennelleitä henkilöitä aiotaan huomioida. Hyvinvointialueella valmistellaan lisäksi henkilökohtaisen suoriutumiseen liittyvää arviointiprosessia. Toimintamallin avulla tullaan arvioimaan yksilöiden ja tiimien vuoden 2023 suoriutumista.

– Jatkamme yhteistä henkilöstöetujen arvioimista ja kehittämistä yhdessä henkilöstön kanssa. Nyt päätetyt etuudet ovat tärkeä osa henkilöstön työhyvinvointia tukevaa toimintaa sekä positiivisen työnantajamaineen muodostamista, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu Keusoten tiedotteessa.