Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravan nuorisoteatterin "Selman juonet" ensimmäinen näytös on torstaina 17.11.

Aleksis Kiven keskeneräiseksi jäänyt viimeinen näytelmä Selman juonet, on kirjoitettu loppuun kansalliskirjailijan 150 vuotta sitten tapahtuneen poismenon kunniaksi.

Tänään torstaina 17.11. kello 19 näytelmän esittää Keravan Nuorisoteatteri Keravan lukion auditoriossa.

Keravan Nuorisoteatteri KNUT kunnioittaa mestaria tuomalla näyttämölle Kiveltä kesken jääneen, viimeksi 30 vuotta sitten Kansallisteatterin näyttämöllä nähdyn komedian Selman juonet.

Kiven huikeaa verbaliikkaa teatterin työryhmä on työstänyt viime vuoden syksystä niin, että lopulta on mahdotonta sanoa, mihin Kivi loppuu ja mistä uusi teksti alkaa.

Näytelmä kertoo Selman ja Christofferin tuittupäisestä isästä, joka uskoo poikansa kuolleen ja laatii näin ollen omintakeisen suunnitelman tyttärensä tulevaisuudelle.

Selmalla on kuitenkin aivan toiset mietteet, eikä velipoika Christofferinkaan poismeno ole ihan niin varma asia, kuin isä uskoo.

Nuoren rakkauden ja rahanhimon myllerryksessä itsensä ja toisensa löytävät Marko Kokon ohjaamina muun muassa Sanni Mujunen, Lotta Virta, Herkka Toivo, Saana Ravanko, Anna Kiiliäinen, Aku Keto ja Iiro Kovalainen.

Keravan Nuorisoteatterin työn lopputulos on viihdyttävä, rohkea ja Kiven tyyliä kunnioittava, kerrotaan teatterin lähettämässä tiedotteessa.

Selman juonet -näytelmä ma 21.11. klo 18, ke 23.11. klo 19 ja to 24.11. klo 19 Keravan lukion auditorio. Vapaaehtoinen pääsymaksu