Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: ”Vapaa, demokraattinen elämä ei ole itsestäänselvyys missään”, sanoo Piia Viitanen, jonka kappale on sota-aikana surullisen ajankohtainen

Näköislehdessä tänään 14 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Laulaja: Suomenkielisellä lyriikalla on vahva sijansa Piia Viitasen musiikissa. Yksi sanoituksista tuntuu juuri nyt pelottavan ajankohtaiselta. Vuonna 2019 julkaistun Meidän jälkeemme hiljaisuus -kappaleen taustalla on lehtiartikkeli, jossa ruodittiin ydinasehistoriaa.

– Tuntuu pahalta, että kappale on niin ajankohtainen. On surullista, että todistamme Euroopassa tällaista tilannetta, ihan lähellä. Vapaa, demokraattinen elämä ei ole itsestäänselvyys missään.

Sota Ukrainassa: Kiovalainen Natalya Starynska palasi Suomesta Ukrainaan kutakuinkin normaaliin arkeensa, mutta sota leimaa kaikkea.

Kulttuuri: Maria Turtschaninoffin romaani tutkii ihmisen ja luonnon suhdetta läpi sotien, nälkävuosien ja yhteiskunnallisen muutoksien.

Tiede: Keho oppii sietämään kylmää. Kylmänsietoa voivat huonontaa esimerkiksi sairaudet.

Autot: Nykyautoja vierastava Jukka Kuitunen menetti Volvo Amazonin puolisolleen, mutta Duett palautti arjen raiteilleen.

Henkilö: Tomi Tuominen osaa selostaa ja juontaa, mutta yhtä lailla käy mikkiin laulaminenkin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Keski-Uusimaan verkkopalvelut 9 viikon ajaksi 9 eurolla. Tilaa jakso tästä!