Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulanjärvi on jäätymässä, mutta uhkarohkeaksi ei kannata ryhtyä – Jäämiehiltä vakava varoitus: "Turvallisuus on aina sinun omalla vastuullasi"

Tuusulanjärvi on saamassa jääpeitteen, kiitos viimeaikojen viileän myöhäissyksyn sään. Jäälle ei kuitenkaan ole vielä mitään asiaa, muistuttavat Ympäristökeskukselle jäähavaintoja välittävät – ja ahkerasti sosiaalisessa mediassa tilannetta seuraavat – Jäähavaintomiehet.

Jäähavaintomiesten mukaan Järven jäät ovat koko Etelä-Suomessa vielä heikkoja. Tuusulanjärvikin on vielä monin paikoin sula, eikä jäätyneisiinkään alueisiin parane luottaa sokeasti

– Järvi jäätyy epätasaisesti. Vaikka jää rannassa kantaisi sinua, voi se pettää jo seuraavalla askeleella, Jäähavaintomiehet kirjoittavat Facebookissa.

– Turvallisuus on aina sinun omalla vastuullasi. Opettele oikeat toimintatavat ja hanki hyvät varusteet. Jos sinua epäilyttää kestääkö jää, jätä menemättä. Hyvienkin varusteiden kanssa kylmä vesi on riski ja jäistä pois pääseminen saattaa olla hankalaa.

Viime vuonna ensimmäiset uskaltautuivat Tuusulanjärven jäille marras-joulukuun vaihteessa. Tuolloin itsenäisyyspäivän hujakoilla Tuusulan Kirkkorannassa tehty jäämittaus ilmoitti Tuusulanjärven jään paksuudeksi Fjällbohon saakka 18–21 senttimetriä.

Viime vuonna, kuten nytkin, jäänpaksuudessa oli suuria eroja, ja muutamat epäonnekkaat joutuivatkin vedenvaraan ensijään pettäessä alta.

Tuusulanjärvi on jäätymässä, mutta uhkarohkeaksi ei kannata ryhtyä – Jäämiehiltä vakava varoitus: "Turvallisuus on aina sinun omalla vastuullasi"