Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: "Välillä on tosi voimakkaasti olo, että haluaa paeta johonkin, jossa on vapaa uutistulvasta" – nyt piispa Mari Leppänen linnoittautui mökilleen lukemaan Finlandia-ehdokkaat

Näköislehdessä tänään 14 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Kulttuuri: Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen linnoittautui mökilleen Iisalmeen lukemaan kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat, sillä hän sai tänä vuonna kunnian valita voittajan kuuden ehdokkaan joukosta.

Kirjallisuus on kuulunut hänen elämäänsä pienestä pitäen.

– Jos ajattelee kulunutta vuotta, pandemia-aikaa ja nyt Ukrainan sotaa, niin välillä on tosi voimakkaasti olo, että haluaa paeta johonkin, jossa on vapaa vähän aikaa uutistulvasta ja maailmasta. Toisaalta kaunokirjallisuuden kautta ymmärtää myös maailmaa, historian kulkuja ja syitä miksi olemme tässä, Leppänen sanoo.

Seksuaalisuus: Seksuaalinen haluttomuus on yleistä, sanoo parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Jonna Räisänen. Usein sille on löydettävissä myös syy.

Asuminen: Kuinka yhdistyvät lapsiarki ja loma-asunnon rakentaminen neljän tunnin matkan päähän? Askolassa asuvat Niina Pääkkönen ja Joni Elomaa tietävät, sillä reilut pari vuotta sitten he alkoivat rakentaa kakkosasuntoa Keiteleelle.

Luonto: Harjalinnun kuvaaminen ei ole aivan helppoa. Se on juoksuttanut kuvaajaa jo vuosia.

Tiede: Suomalaisen kymmenhenkisen retkikunnan jäsenet tutkivat Etelämantereella esimerkiksi lumi- ja jääpeitteen pinnankarkeutta ja sen merkitystä satelliittimittauksiin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Keski-Uusimaan verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!