Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bjarne Westermarck yhdistys palkitsi Heikki Kulon Kultainen tähkä -tunnustuksella

Bjarne Westermarck yhdistys palkitsi Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston sellonsoiton opettajan Heikki Kulon lauantaina 26.11. Järvenpään tulevaisuusfoorumi tapahtumassa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuula Siltasari–Peltonen perusteli valintaa Kulon pitkäaikaisella ja ansiokkaalla toiminnalla myös Järvenpään kulttuurielämässä.

Heikki Kulon kontaktit Järvenpäähän syntyivät jo 1970-luvulla hänen osallistuessaan Järvenpään kotimusiikkiviikolle. Sellonsoittoa Kulo on opettanut vuodesta 1990 lähtien ja valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1997 sellonsoiton ja laulun loppututkinnoista erinomaisin arvosanoin.

Kulo on esiintynyt oratoriosolistina Suomessa, Itävallassa ja Virossa ja kantaesittänyt ja levyttänyt suomalaista musiikkia. Nykyään hän esiintyy eri lauluyhtyeissä ja toimii sellonsoiton ja yhteislaulun opettajana Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston ja Keravan musiikkiopistossa.

Hän on Värinää taiteilijayhteisön perustajajäseniä ja toiminut yhteisössä aktiivisesti koko sen toiminnan ajan. Heikki Kulo on vaalinut järvenpääläisen säveltäjän Mauri Hongiston perintöä järjestämällä muun muassa vuonna 2021 juhlakonsertin ” Hongistoja kolmessa polvessa ”.

Heikki Kulo on johtanut erikokoisia nuorista koostuvia sello-orkestereita ja saanut innostavalla toiminnallaan nuoria mukaan yhteiseen musisointiin ja sitä kautta edistänyt nuorten musiikkikasvatusta, kerrotaan Bjarne Westermarck yhdistyksen tiedotteessa.