Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Cooperin kulman keskiviikon kalapäivä on ruokailijoiden suosikki

Myllytien Cooperin Kulma valmistaa maukasta kotiruokaa josta nauttivat kokeneet ruoan ystävät. Lounaita syödään reilussa parissa tunnissa parhaina päivinä jopa 300.

Myllytien Lounaskahvila Cooperin Kulmassa syödään torstaisin hernekeittoa ja nautitaan jälkiruoaksi pannukakkua, mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Näin on ollut jo vuosien ajan.

Ovi käy tiuhaan kun ruokailijoita tulee naapurustosta, kuka kävellen kuka autoillen. Myös talon sisältä löytyy syöjiä sillä saman katon alla, Myllytien toimintakeskuksessa kokontuvat harrasteryhmät korttipeleistä puikkopiiriin.

Työpajaohjaaja Johanna Parantaisen työpäivä alkaa kello 7 ja silloin on jo leivottu tuoreet sämpylät aamupalalle piipahtaville. Työkavereita on kymmenkunta, jotka ovat alaa opiskelevien lisäksi työkokeilussa, ja työkuntoutukseen tai tuettuun työtoimintaan osallistuvia. Se että työsuhteet voivat kestää kuukaudesta vuoteen vakiinnutetaan kotimaisen, ja suomalaiseen makuun sopivalla ruokalistalla, jolta löytyy niin kaalikääryleet kuin klassikkojälkiruokina marjapiirakat.

Ikäihmiset ovat ottaneet Cooperin Kulman omakseen sen keskeisen sijainnin ja esteettömyyden ansiosta.

Lounaita menee päivästä riippuen 100–300, joista ulos myydään muutamia kymmeniä.

Henkilökunta on ystävällistä ja tuttavallista ja miljöö kodikas.

Pirjo Aalto

Johanna Parantainen kertoo olleensa töissä Cooperin kulmassa töissä pari vuotta ja sen lisäksi puolitoista vuotta Vanhiksessa, jossa pajatoiminta päättyi marraskuussa.

Järvenpäässä asuvat Pirjo ja Jorma Aalto ovat nauttineet Cooperin lounaista vuosien ajan. Lounastaminen säästää pariskunnan mukaan ruoanlaittamisen, -miettimisen vaivalta ja ruokahävikin välttämiseksi.

– Olemme molemmat eläkkeellä ja alkuun piipahdimme tänne kahville. Kasvisruoat ovat täällä hyvin maukkaita, salaattipöytä on runsas, henkilökunta on ystävällistä ja tuttavallista ja miljöö kodikas, listaavat kasvismoussakaa lounaaksi nauttinut pariskunta.

Keskiviikkoisin Cooperissa on kalapäivä, jolloin lounaita saattaa mennä se huippumäärä eli 300. Keskiviikkona Cooperiin tulevat syömään myös Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus Justin sairaanhoitajat Anne-Maarit Airas ja Merja Rytkönen.

– Tänne on kiva lyhyt kävelymatka ja tykkäämme piipahtaa lounaalla, sillä hernekeitto ja pannukakku on niin maukasta.

Lounaskahvilassa ei ole vaikkapa teemaviikkoja. Valmistettu ruoka on tasalaatuista ja lounasvieras tietää mitä saa.

– Kun keittiöväessä on esimerkiksi venäläis- tai arabitaustaisia tekijöitä niin hyödynnämme heidän osaamistaan. Sovellamme reseptiikkaa niin että heidän oma kokemuksensa omasta ruokakulttuurista välittyy ,myös meidän asiakkaille, Parantainen sanoo.

Niinpä esimerkiksi borssikeitto tai kasvisruoka saattaa olla autenttisen makuista.

Työntekijät vastaavat hektisestä lounasajasta hoitamalla omaa tonttiaan. On salaattipuffan vastaaja, astioiden kerääjät, tiskarit, jälkiruoan valmistajat ja totta kai kassahenkilökunta.

Kun kello napsahtaa yhteen, sali tyhjenee, tarjoilu päättyy. Päivältä yli jääneet ruoat jäähdytetään, pakataan ja ilmoitetaan myytäväksi ResQ Club -sovelluksella vaikkapa lapsiperheiden arkea helpottamaan.

– Ruoat menevät nopeasti, sillä pyrimme myymään kaiken lounasruoan lounaalla.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.