Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään kaupunginhallitus antoi talousarvioesityksensä valtuustolle – 1,5 prosentin lisäsäästölistat eivät ole esityksessä mukana

Järvenpään kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan esityksestään valtuustolle kaupungin talousarvioksi 2023 ja taloussuunnitelmaksi 2023–2026.

Kaupunginvaltuusto kokoontuu päättämään kokonaisuudesta 12. joulukuuta.

Kaupunginhallitus käsitteli vt. kaupunginjohtaja Iiris Laukkasen talousarvioesitystä ensimmäisen kerran 21.11. Tämän ensimmäisen käsittelyn jälkeen esitystä muutettiin mm. huomioimalla Keusoten tarkentunut menoylitysennuste ja sen vaikutus vuosien 2024–26 valtionosuusleikkauksiin.

Esityksestä myös poistettiin kaupunginhallituksen evästyksestä HSL-varaus sillä ajatuksella, että asia tuodaan päätöksentekoon loppuvuodesta 2023 ja varaus palautetaan talousarvioon, jos HSL:ään silloin päätetään liittyä. Muutos pienensi veronkorotuspainetta 0,3 prosenttiyksiköllä.

Toisessa käsittelyssä kaupunginhallitus päätyi poistamaan taloussuunnitelmaesityksestä vuodelle 2024 kaavaillun 0,3 prosentin veronkorotuksen. Kaupunginhallitus päätti myös maltillistaa Järvenpään valtionosuuksien leikkausarviota kahdella miljoonalla eurolla sekä arvioida kiinteistöveron vuosittaisen tuoton miljoona euroa alun perin ehdotettua korkeammaksi vuodesta 2023 eteenpäin.

– Kaupungin talousarvio vuodelle 2023 on ylimenokauden budjetti, sillä sote-uudistuksen lopulliset vaikutukset kaupungin taloudelliseen asemaan selviävät vasta tulevan vuoden aikana. Siksi talousarviossa tai taloussuunnitelmassa ei nyt lähdetty tekemään uusia suuria liikkeitä suuntaan tai toiseen. Hallitus piti tarpeettomana lähteä tässä vaiheessa ennakoimaan esimerkiksi mahdollisia tulevia veronkorotustarpeita. Niihin palataan aikanaan, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eemeli Peltonen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tiedotteessa myös kerrotaan, että kaupunginhallitus päätti lisätä talousarvion valtuustoon menevään päätösehdotukseen maininnan siitä, että Opetuksen ja kasvatuksen palvelualueella selvitetään vuoden 2023 aikana, millainen resurssi tarvitaan, jotta oikea-aikainen tuki ja inkluusion laadukas toteuttaminen on mahdollista.

Julkisuudessa olleita 1,5 prosentin lisäsäästölistoja kaupunginhallituksen talousarvioesitys valtuustolle ei pidä sisällään.