Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Tarmo Raatikainen oli katusoittaja ja rokkikukko – Nyt hän haluaa panna stopin mielenterveyskuntoutujien leimaamiselle

Näköislehdessä tänään 16 sivua lisää luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Henkilö: Opiskellessaan Tarmo Raatikainen oli katusoittaja ja rokkikukko. Nyt hän on koulunjohtaja ja Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja, joka haluaa panna stopin mielenterveyskuntoutujien leimaamiselle.

– Ulkoisesta stigmasta tulee sisäinen stigma. Ihminen kokee, että hänessä on jotain vikaa ja että hän ei ole osa yhteiskuntaa. Siitä seuraa, että hän kokee häpeää eikä hakeudu hoitoon, Raatikainen sanoo.

Lapsettomuus: Salli Moilanen tietää, miltä tuntuu, kun lasta ei kuulu. Vertaistukea tarjoava nainen sanoo, että hoitoihin hakeutuvat ovat eriarvoisessa asemassa.

Ilmiö: Kaupunkitarinat kertovat, että moottoritien varressa Hämeenlinnassa Lähdelammen levähdysalue ja sen lähimaasto ovat aktiivisessa käytössä ihmispaineiden purkamiseen. Kävimme selvittämässä, mitä kondomimetsässä tapahtuu.

Kulttuuri: Menestysnäytelmä Kiviä taskussa viettää juhlavuotta, mutta suomalaisen teatterin ykkösnimi Martti Suosalo huomaa ajan kulumisen lähinnä polviensa kunnosta. Näytelmää on esitetty jo 20 vuoden ajan.

Ruoka: Suomessa ilmestyi kasvissyöjille tarkoitettu lehti jo vuosina 1910–1932. Luonnon parannustavan ystävien ja vegetariaanien äänenkannattaja eli Terveys-lehti tarjoili vuoden 1912 elokuun numerossaan päivällisreseptejä, joita varten ei tarvitse tehdä kovin pitkää kauppalistaa.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Keski-Uusimaan verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!