Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuri ja nuoret olivat Järvenpään tulevaisuusfoorumin keskiössä

Lauantain 26.11. Järvenpään tulevaisuusfoorumissa kaupungin tervehdyksen esittänyt kaupunginjohtaja Iiris Laukkanen korosti puheessaan kulttuurin terveysvaikutuksia. Tutkimusten mukaan kulttuuriharrastukset ovat terveyden kannalta yhtä arvokkaita kuin tupakoimattomuus tai liikunta.

Kulttuurijohtaja Pirre Raijas kertoi innostuneensa Järvenpäästä Euroopan kulttuuripääkaupunkina esimerkiksi vuonna 2037. Mahdottomalta kuulostava idea ei sitä välttämättä ole, sillä nimitykseen on saatavissa myös EUn rahoitusta. Esimerkiksi Turku on laskenut hyötyneensä pääkaupunkivuodestaan 260 miljoonaa euroa muun muassa matkailutuloina.

Tietokirjailija Pekka Hakon mukaan kulttuuria tulisi hyödyntää monipuolisesti myös arkikulttuuria arvostaen.

Kaavoitusjohtaja Sampo Perttulan mukaan kaupungin Top 3 valtakunnallisesti arvokkaita suojeltuja kohteita ovat Järvenpään kirkko, Tuusulanjärven kulttuurimaisema ja Reservikomppanian alue Nummenkylässä.

Alustukset herättivät vilkkaan keskustelun, jossa korostui nuorten tärkeys tulevaisuustyössä. 13-vuotiaan Ollin tekemässä videossa oli toiveita tulevaisuuden Järvenpääksi. Muina ideoina mainittiin muun muassa kulttuurikahvila kirjastoon.

Suojelluista kohteista kirkko sai sekä kiitosta että kritiikkiä. Mielipiteitä jakoi se, että onko suojeltujen rakennusten joukossa rötisköjä, jotka eivät sinne kuulu.

Seuraava tulevaisuusfoorumi järjestetään vuonna 2024. Sitä ennen tulevaisuuskeskustelua käydään vapaamuotoisemmin eri tavoin.