Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeliiton Järvenpään yhdistys: Järjestöjen toiminnan tukeminen edistää ikäihmisten hyvinvointia

Eläkeliiton Järvenpään yhdistyksen lähettämässä kannanotossa tuodaan esiin ikääntyneiden suuri voimavara yhteiskunnassa.

Syyskokous pidettiin torstaina 24.11. ja Maija-Liisa Pyykkönen jatkaa puheenjohtajana. Erovuorossa ollut Mervi Granqvist valittiin uudelleen hallitukseen. Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Katriina Hautala, Helge Gummerrus ja Toini Turtiainen.

Hallituksessa jatkavat Laila Konttila, Arja Suutari ja Tauno Hurskainen.

Tutkimusten mukaan iäkkäiden ihmisten ongelmina ovat eläkkeiden pienuus, sosiaali- ja terveyspalveluiden heikko saatavuus ja yksinäisyys. Sen vuoksi yhdistyksien toimintaedellytykset on säilytettävä.

Sote-uudistuksen lainsäädäntö edellyttää kunnilta ja hyvinvointialueelta tukea järjestöille. Säädöskohtaisissa perusteluissa järjestöjen tukeminen tarkoittaa esimerkiksi avustuksia ja toimitilojen luovuttamista järjestöjen käyttöön.

Yhdistys kiittää Järvenpään päättäjiä siitä, että esimerkiksi liikuntaan ja muihin tapahtumiin hyvin sopiva Seuratalo pidetään kaupungin omistuksessa.

Siellä toteutettava toiminta lisää ikäihmisten hyvinvointia ja vähentävät yksinäisyyttä. Eläkeliiton Järvenpään yhdistys on huolissaan siitä riittävätkö toimitilat kaikkien yhdistysten tarpeisiin. Yhdistys toivoo Järvenpään kaupungin edistävän ikäihmisten hyvinvointia siten, ettei toimitiloista peritä vuokria. Se on kaupungille vaivaton tapa pitää huolta ikäihmisten lakisääteisestä hyvinvoinnista.