Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitys: Alakoululaisia useita kertoja Keravan Killassa ahdistellut on itsekin alaikäinen – turvallisuuspäällikkö ohjeistaa toimimaan oikein ahdistelutilanteissa

Keravan Killassa on viime viikkoina liikkunut henkilö, joka on lähestynyt alakouluikäisiä lapsia näiden koulumatkalla.

Henkilön kerrotaan käyttäytyneen ahdistavasti lapsia kohtaan Tuusulantien ja Kankurinpolun risteyksessä olevan alikulkutunnelin lähistöllä.

Henkilöstä on tehty havaintoja jo marraskuun puolivälissä sekä sen jälkeen marraskuun 23. päivänä. Molempien tapausten jälkeen Killan koululaisten huoltajia tiedotettiin tilanteesta Wilma-viestillä.

Tällä viikolla tuli ilmi, että henkilö liikkuu yhä alueella. Tällä kertaa hän olisi myös koskettanut ainakin yhtä lasta.

Ilmiö ei ole uusi, mutta kyse on erittäin vakavasta asiasta.

Keravan turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio

Hänestä on tiettävästi tehty kaksi erillistä rikosilmoitusta poliisille.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Heidi Niemi vahvistaa, että tähän lasten ahdistelutapaukseen liittyen epäilty tekijä on poliisin tiedossa ja epäilty on itsekin alaikäinen lapsi.

Asian selvittelyä jatketaan yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Keravan kaupungin turvallisuuspäällikön Jussi Komokallion mukaan asiassa tehdään toimia.

– Tämä ei ole uusi ilmiö, mutta kyse on erittäin vakavasta asiasta. Meidän saamiemme tietojen mukaan kyseisestä henkilöstä ei ole vakavaa riskiä, mutta alaikäisten ahdistelu on aina traumaattista ja tuomittavaa, hän sanoo.

Komokallion mukaan koululaisten kotona kannattaa keskustella, miten pitää toimia, jos vieras ihminen käyttäytyy häiritsevästi tai ahdistavasti.

– Tuntemattoman henkilön yrittäessä ottaa epämääräisesti kontaktia lähestyjälle ei kannata puhua mitään, vaan poistua paikalta pysähtymättä reipasta vauhtia koulun tai muiden aikuisten suuntaan ja mennä kertomaan asiasta. Myös ilmoitus hätäkeskukseen kannattaa aina tehdä heti, kun lapsi kohtaa uhkaavan tilanteen.

– Näissä tapauksissa lapset ovat toimineet tosi hienosti, kun ovat kertoneet asiasta heti aikuisille, turvallisuuspäällikkö kiittelee.

Päivitetty 2.12. 18:32: Poliisi kertoo, että epäilty ahdistelija on itsekin alaikäinen.