Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumen Valolla tulossa juhlavuosi – mukana kaksi keskiuusmaalaista laulajaa

Ensi vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lumen Valo -lauluyhtye valmistautuu jälleen perinteisiin joulukonsertteihinsa.

Mysterium-joulukonsertteja on esitetty Uspenskin katedraalissa Helsingissä vuodesta 2000 ja ne ovat muodostuneet joulun tuojaksi ja odotetuksi perinteeksi sekä monille kuulijoille että Lumen Valon laulajille.

Lauluyhtye muistuttaa, että katedraalin ainutlaatuinen akustiikka, valotaiteilija Risto Linnapuomin konsertteihin rakennetut valot sekä ikiaikaiset joulun sävelet muodostavat kokonaisuuden, joka kaiken joulun kiireen ja stressin keskellä muodostaa joulun keitaan.

Lumen Valo on yksi suomalaisen vanhan musiikin kantavia voimia.

Ensiesiintymisestään vuonna 1993 lähtien yhtye on profiloitunut säestyksettömän renessanssimusiikin esittäjäksi ja edelläkävijäksi.

Vuosien varrella kahdeksasta laulajasta koostuva yhtye on laajentanut ohjelmistoaan kattamaan myös keskiajan, barokin ja oman aikamme musiikkia.

Lauluyhtyeen riveihin kuuluu kaksi keskiuusmaalaista laulajaa, järvenpääläinen Hanna Graeffe ja tuusulalainen Riikka Noreila.

Mysterium-konsertit Uspenskin katedraalissa: 9.12. kello 19, 18.12. kello 16 ja 19, 21.12. kello 18 sekä 22.12. kello 18 ja 21. Liput Lippupisteestä ja tuntia ennen ovelta, mikäli niitä on jäljellä.