Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Markus Leikola haluaa auttaa ymmärtämään sodan logiikkaa – "Pitää antaa ukrainalaisille mahdollisuus nyt, kun Venäjä on sen heiltä väkisin vienyt"

Näköislehdessä tänään 22 sivua luettavaa tilaajille. Tässä poimintoja:

Henkilö: Toimittaja, kirjailija Markus Leikola haluaa auttaa lukijansa ymmärtämään sodan logiikkaa, vaikka Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on järjettömämpi muussakin mielessä kuin siinä, että kaikki sodat ovat järjettömiä.

– Pitää antaa ukrainalaisille mahdollisuus nyt, kun Venäjä on sen heiltä väkisin vienyt, Leikola kirjoittaa.

Mitä paljastuisi, jos Putin laitettaisiin valheenpaljastuskoneeseen?

Ajassa: Itsenäisyyspäivän juhlaa päästiin koronavuosien jälkeen viettämään tuttuun tapaan presidentinlinnassa. Kurkkaa näköislehdestä kooste pukuloistosta ja juhlatunnelmasta!

Ajassa: Kun tatuointi otettiin vuosikymmeniä sitten, saatettiin se kätkeä visusti piiloon. Tatuoinneissa oli lainsuojaton leima. Stigma ei ole poistunut täysin, vaikka tatuoinnit ovat vallanneet kaiken kansan katukuvaa 1980-luvulta lähtien.

Hyvinvointi: Jos jokaiselle ailahdukselle ja tuntemukselle hakee selitystä, voi pian unohtua tunne siitä, mikä on normaalia, opastaa psykologi Anne Haikola.

Asuminen: 1940-luvun rintamamiestalo sai väriä pintaansa, kun Pirjo Knuutinen kääri hihansa. – Valkoinen koti olisi minulle kauhistus, hän naurahtaa.

Lapsettomuus: Suomessa toteutettiin aina vuoteen 1970 asti rotuhygieenistä politiikkaa, jonka keskeinen osa olivat pakkosteriloinnit. Toimenpiteen kohteeksi joutuminen oli tutkijan mukaan melkoista arpapeliä.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Keski-Uusimaan verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!