Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikalliset kukkakaupat keräävät lahjoituksia senioreille – tarkoitus tuoda ikäihmisille joulumieltä

Pienten tekojen suuri vaikutus näkyy hyväntekeväisyyskampanjassa.

Ole joulupukkina seniorille -kampanjaan osallistuu tänä vuonna neljä keskiuusmaalaista kukkakauppaa.

Kampanjassa kuka tahansa voi kukkalahjan antamalla tuoda ikäihmisten jouluun tunteen välittämisestä ja arvostuksesta. Kampanja on käynnissä 18. joulukuuta asti.

– Kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että tunne merkityksellisyydestä ja arvostuksesta on yksi tärkeimmistä senioreiden elämänlaatua parantavista ja yksinäisyyttä ehkäisevistä tekijöistä. Kukkalahja tuntemattomalta lahjoittajalta on tänäkin jouluna tuhansille ikäihmisille osoitus välittämisestä sekä arvokas kontakti toiseen ihmiseen, kampanjan järjestävän Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Anna Lång sanoo.

Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas ikäihminen kokee yksinäisyyttä.

– Korona-aika pienensi senioreiden sosiaalisia verkostoja entisestään ja monille syrjäytymisen uhasta tuli arkipäivää. Tämänhetkinen maailmantilanne puolestaan tuo lukuisille senioreille ylimääräistä huolta. Kukkalahjan antaminen on pieni teko, mutta se välittää epävarmoina aikoina tärkeän viestin, jonka merkitys ei rajoitu vain joulunpyhiin, Lång jatkaa.

Kotona Asuen Seniorihoivan Ole joulupukkina seniorille -kampanjassa ovat mukana Keravalta Helleborgin Kukka ja Botanica Kukkakauppa Kukkakoti, Järvenpäästä Prisma-keskuksen Kukkakauppa To You – flowers and more sekä Tuusulasta Wanhan Myllyn Kukka. Kaikkiaan mukana on miltei 100 kukkakauppaa eri puolilta Suomea.

Kampanjassa kerätään kukkalahjoituksia Keski-Uudenmaan lisäksi pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Oulun ja Turun alueiden ikäihmisille.

Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut sekä muut yhteistyökumppanit ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa senioreita, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan.