Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuula Siltasari-Peltonen jatkaa Westermarck yhdistyksen puheenjohtajana

Bjarne Westermarck yhdistyksen syyskokouksen aluksi kulttuurijohtaja Pirre Raijas kertoi kaupungin kulttuuripalveluiden ajankohtaisia asioita ja väläytti ajatuksen Järvenpäästä Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2037, joka herätti runsaasti keskustelua ja sai kannatusta.

Syyskokous vahvisti vuoden 2023 toimintasuunnitelman, jossa painottuu entistä voimakkaammin yhdistyksen rooli Järvenpään kulttuuri-identiteetin vahvistajana sekä vaikuttajana.

Kevään 2024 kulttuurifoorumissa keskitytään erityisesti lasten ja nuorten äänen saamiseksi kuuluviin ja nuorten mukaantuloon.

Lauantaina 14.1. on Westermarck -elokuvanäytös Studio 123:ssa, jossa on mukana mm elokuvan musiikin säveltänyt järvenpääläinen Harri Vuori.

Helmikuussa on YTM Tuomas Toivosen esitelmän karhu-nimistä ja nimen mytologiasta. Ruotsalainen "Bjarne" on suomeksi karhu. Maaliskuussa yhdistyksen vieraana on Keuda kuntayhtymän johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu.

Yhdistys järjestää opastettuja kävelykierroksia, myös Järvenpään Opiston kanssa opastetun Järvenpään kaupunkipolku kävelyn.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Yhdistys luovuttaa Kultainen tähkä-tunnustuksen kulttuuriperinnön säilyttämis- ja edistämistyöstä. Toimintavuoden keskeinen hanke on kaupunkineuvos Erkki Kukkosen kirjan "Mollista duuriin 12 tarinaa Järvenpäästä" julkaiseminen.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Tuula Siltasari-Peltonen. Varapuheenjohtajana aloittaa Tiia Östberg, sihteerinä toimii Ritva Järvenpää ja markkinointikoordinaattorina Marja-Liisa Pollari. Tapahtumavastaava on Pia Valonen ja kotisivuja hoitaa Ingela Lindroos. Muistomerkkihankkeesta vastaa Sami Karhu. Lisäksi hallituksen jäseninä ovat Pauliina Jurmu ja Tomi Passi. Hallituksen ulkopuolisena rahastonhoitajana toimii Mirja Vakkuri.