Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Onnettomuusriski on huomattava" – ajokeli muuttuu erittäin huonoksi, Tuusulassa kolisi jo aamulla

Lumipyry muuttaa ajokelin erittäin huonoksi keskiviikkona. Ennusteen mukaan lumipyry muuttaa ajokelin erittäin huonoksi Uudellamaalla keskipäivästä alkaen ja jatkuu aina perjantain 9.12. puolelle asti.

– Liikenteessä on mahdollisesti suuria häiriöitä. Onnettomuusriski on huomattava, Ilmatieteen laitos varoittaa.

Henkilöauton ja pakettiauton nokkakolari Tuusulassa – ei henkilövahinkoja

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Isto Saastamoinen muistuttaa niistä perinteisistä ohjeista, jotka autoilijan tulisi muistaa, kun huonolla kelillä liikkeelle lähtee.

– Varovaisuutta noudattaen, ja turvavälejä pitäen. Aikaa tulee myös varata riittävästi, kun sää nyt selkeästi huononee.

Pelastuslaitoksella kelin heikkeneminen otettiin esiin aamuinfoissa.

– Tiedostetaan, että kolareita voi tulla ja muistutetaan onnettomuuspaikkaa suojaavista yksiköistä, kun mennään isommille valtaväylille. Jos hätäkeskus ei ole automaattisesti hälyttänyt suojayksikköä paikalle, niin pyritään sellainen saamaan paikalle, Saastamoinen kertoo.

Henkilöauto ajautui kaiteeseen moottoritiellä Mäntsälässä

Suojayksikkö on säiliöauto tai muu pelastuslaitoksen ison kaluston yksikkö, jolla voidaan suojata onnettomuuspaikalla olevaa pelastushenkilökuntaa. Suojayksiköllä voidaan varoittaa jo kauempana muita autoilijoita, että edessä on onnettomuuspaikka ja tarvittaessa sulkea toinen ajokaista liikenteeltä.

Kaikki autoilijat eivät ole vielä oppineet, miten onnettomuuspaikka ohitetaan turvallisesti.

– Toiset hiljentävät, toiset eivät. Varovainen saa onnettomuuspaikalla olla ja suojaaminen on tehtävä kunnolla. Osalla autoilijoista saataa olla tilanteeseen nähden liian suuri nopeus ja osa taas jarruttelee ja kuvaa onnettomuuspaikkaa. Jarruttelu ja katselemaan jääminen aiheuttaa kuminauhaliikennettä, Saastamoinen toteaa.

Liikennesään lisäksi myös jalankulkusää on muuttumassa riskialttiiksi.

– Jalkakäytävät ovat keskiviikkona keskipäivästä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi. Kevyen liikenteen väylät ovat laaja-alaisesti erittäin liukkaita ja liukastumisriski huomattava, Ilmatieteen laitoksen varoituksessa painotetaan.