Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi suositus lasten koronarokotuksista – Aloitetun rokotussarjan saa ottaa loppuun

Uudellamaalla noudatetaan Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen THL:n uutta suositusta lasten koronarokotuksista. Uuden suosituksen mukaan 5–11-vuotiaat, joilla on jokin vakavalle koronataudille mahdollisesti altistava perussairaus, voivat hyötyä rokotusten perussarjasta.

Muille 5–11-vuotiaille THL ei enää lääketieteellisin perustein suosittele koronarokotuksia tarjottavaksi. Heidän rokotuksiaan ei tarvitse kuitenkaan heti keskeyttää. THL suosittelee, että etenkin jo aloitetut rokotussarjat voi täydentää loppuun saakka.

Rokotustilanteen sujuvoittamiseksi toivotaan, että rokotustilanteessa pystytään tarvittaessa varmistamaan kaikkien virallisten huoltajien suostumus rokotukseen.

Lasten ja nuorten (5-11 vuotiaat) rokotuksissa Keski-Uudellamaalla käytetään lasten Biontech-Pfizerin Comirnaty mRNA-rokotetta.

Parhaillaan annetaan myös tehosterokotteita koronavirusta vastaan. THL suosittelee syystalvella 2022 uutta koronan tehosterokotusta sairastetuista taudeista riippumatta kaikille 65 vuotta täyttäneille ja 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville, voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskinarvion perusteella esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Tehosterokotteen voi antaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Suosittelemme, että rokote otetaan marras-joulukuussa yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.