Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt hiihtäjiä hellitään – Järvenpäässä, Tuusulassa ja Keravalla jo runsaasti latuja niin vapaan kuin perinteisen sivakoijille

"Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun hanki on hohtava alla, kun taivas kirkasna kaareutuu". Eino Leinon kuvailemiin tunnelmiin pääsee nyt kotikulmillakin, kun latuja on saatu tehtyä runsaan lumisateen jälkeen ja keli etenkin nyt perjantaina oli mitä mainioin ulkoiluun.

Järvenpäässä oli perjantaina 9.12. avoinna jo yli kymmenen latua. Terholan kuntoradan 3,2 kilometrin lenkki on avoinna vapaan ja perinteisen hiihtäjille. Samoin molemmilla tyyleillä pääsee hiihtämään Rantapuistoon, Paavonpolulle, Pitkäpuiston lenkille, Tanhuniityn lenkille, uimahallin kuntoradalle, Idänpääntieltä Sähkötalolle, Jampan kuntoradalle sekä yhdysreiteille Jampan kuntoradalta uimahallin kuntoradalle, Paavonpolulta Jampan kuntoradalle sekä Idänpääntieltä Paavonpolulle.

Tuusulassa syttyi laturaivo jo ennen latuja: "Lumitykit laulaa yötä päivää"

Tuusulassa on kunnan verkkosivujen mukaan myös jo useita hiihdettäviä latuja. Urheilukeskuksen ensilumen ladun pidennys on käynnissä. Valmista ensilumen latua ampumahiihtostadionin ympärillä on hiihdettävissä 650 metriä. Sikokallion lenkki on hiihdettävissä sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä. Kellokosken kuntoradat sekä Ohkolan sairaalanpuiston ja urheilukentän vapaat ja perinteiset ladut ovat hiihdettävissä. Jokelan uusi kuntorata on myös hiihtokunnossa sekä perinteisen että vapaan tyylin sivakoijille. Golfkentän ladun pohjatyöt olivat perjantaina 9.12. käynnissä.

Keravan latutilanne perjantaina iltapäivällä näytti myös mainiolta. Kaupungin verkkosivujen mukaan Keinukalliossa on hiihdettävissä reilut 500 metriä tykkilatua, jolla on sekä vapaan että perinteisen hiihtotyylin latu.

– Edestakainen matka on reilun kilometrin verran stadionalue kiertämällä, kerrotaan tiedotteessa.

Keinukalliosta Koukkusuolle on kelkalla ajettu perinteisen hiihtotyylin latu hiihtoreitin molemmilla laidoilla.

Koukkusuon ladulla voi hiihtää myös vapaalla hiihtotyylillä. Keinukallion stadionalueella on moottorikelkalla tehtyä perinteisen ja vapaan hiihtotyylin latu-uraa noin 1500 metriä.

Ahjon reitti ja Pihkaniityn reitti on tampattu perjantaina 9.12. moottorikelkalla vedettävällä jyrällä. Reitti on hiihdettävissä toistaiseksi vain vapaalla hiihtotyylillä.

Toimintaa moneen makuun: Keinukalliosta on vuosien saatossa muodostunut yksi kuntoilijoiden ja lapsiperheiden suosikkipaikoista

– Latukoneella reitit voidaan ajaa heti, kun luonnonlunta on tiivistynyt reitin pintaan niin paljon, ettei latukoneen telaketjut nosta maa-ainesta ladulle, todetaan verkkosivujen tiedotteessa.

Ajantasaiset latutiedot voi tarkistaa kuntien verkkosivuilta.

Pääsiäisenä ehkä vielä ladulle – Lauri Pihlajamäki yrittää pitää hengissä pari kilometriä tykkilatua Tuusulan urheilukeskuksessa