Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohikoski sai läpi 550 000 euron tuen Pohjois-Ahjon alikulkusillan korjaukseen

Vasemmistoliiton keravalainen kansanedustaja Pia Lohikoski kertoo tiedotteessaan eduskunnan valtiovarainvaliokunnan päättäneen Keravan Pohjois-Ahjon alikulkusillan korjauksen tukemisesta 550 000 eurolla. Tuki päätettiin Lohikosken syksyllä tekemän talousarvioaloitteen pohjalta.

– Korjausvarat oli löydettävä nopeasti ja olen iloinen, että ne saatiin mukaan valtiovarainvaliokunnan vuoden 2023 budjettimietintöön, Lohikoski sanoo tiedotteessaan.

Keravan kaupunginjohtaja Kirsi Rontu toteaa, että alikulkusilta on tällä hetkellä turvallisuusriski kevyen liikenteen käyttäjille.

– Silta-aukko on niin kapea, noin 1,5-metrinen, että se aiheuttaa alikulun käyttäjille törmäysriskin. Olen erittäin iloinen, että tämä turvallisuusriski saadaan poistettua, toteaa Rontu tiedotteessa.

Kevyen liikenteen käyttäjämäärä alikululla oli vuonna 2020 arkipäivinä noin 900 pyöräilijää ja 700 kävelijää vuorokaudessa, ja uuden Keravanjoen yhtenäiskoulun valmistuminen vuonna 2021 on entisestään lisännyt koululaisten alikulkua sillan kautta.

Sillan arvioidut kokonaiskustannukset ovat 1 100 000 euroa ja sillasta on tehty jo yleissuunnitelmat.