Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan kunnan kulttuuri- ja taideavustukset tulevat hakuun vuoden alusta – tavoitteena muun muassa yhteisöllisyys

Tuusulan kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta myöntää avustuksia kulttuuri- ja taidetoimintaan ammattitaiteilijoille ja taiteen harrastajille sekä kulttuuriyhdistyksille. Avustuksia voi hakea kerran vuodessa, 1.–15. tammikuuta. Hakemukset jätetään sähköisen järjestelmän kautta.

Tuusulan kunnan tiedotteessa kerrotaan, että kulttuuriavustusten tavoitteena on yhteisöllisyyden, osallisuuden sekä paikallisen tapahtumatarjonnan monipuolistaminen. Avustuksilla tuetaan kotiseutu- ja kulttuuritoimintaa sekä taiteen harrastamista. Tuusula kertoo tiedotteessa, että kunta haluaa luoda edellytyksiä myös ammattimaiselle taiteelliselle työlle.

Avustuksia voivat hakea tuusulalaiset harrastajat ja ammattitaiteilijat sekä taide-, kulttuuri- ja kotiseututyötä tekevät yhdistykset.

Tukimuotoina on: tuotantotuki ammattitaiteilijoille, tuotantotuki ammattilaisryhmille, tuotantotuki taiteen harrastajille, tuotantotuki taide- ja kulttuuriyhdistyksille, tuotantotuki kotiseutu- ja kulttuuriperintötyöhön, työskentelyapuraha ammattitaiteilijoille.

Kulttuuri- taidetoiminnan avustuksia jaetaan 125 000 euroa vuonna 2023.

Avustuspäätöksiä arvioitaessa kunta aikoo suosia toimintaa, jolla on vaikutuksia yhteisöllisyyteen, osallisuuteen, saavutettavuuteen ja hyvinvointiin, ja jotka lisäävät kunnan kulttuuri- ja taidetoiminnan monipuolisuutta. Päätöksissä painotetaan myös yhteistyötä kulttuuri- ja taidetoimijoiden välillä, omarahoitusta ja realistista toimintasuunnitelmaa.

Hakijoiden tulee liittää hakemukseensa vuoden 2023 toimintasuunnitelma. Ammattitaiteilijat liittävät hakemukseensa myös ansioluettelon.

Yhdistykset jättävät hakemuksen muut liitteet eli talousarvion vuodelle 2023 sekä edellisen vuoden toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja toiminnantarkastajan lausunnon 31.5.2023 mennessä erillisestä asiointilinkistä. Linkki löytyy osoitteesta www.tuusula.fi/avustukset2023.