Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muista käsitellä ilotulitteita varoen – tuusulalaisten alaikäisten sytyttämän koulupalon ei haluta toistuvan

Useammassa paikassa Keski-Uudellamaalla on ammuttu jo tällä viikolla ilotulitteita, vaikka uudenvuodenaatto on vasta tulossa.

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että ilotulitteiden käyttö on sallittua vain uudenvuodenaattona kello 18–02 välisenä aikana. Poliisi kertoo tulevansa tarvittaessa puuttumaan tulitteiden luvattomaan käyttöön.

Järvenpäässä ja Keravalla ilotulitetaan uutenavuonna – Tuusulanjärvelläkin pääsee katselemaan raketteja

– Ilotulitteita käsiteltäessä tulee huomioida turvaetäisyydet ja huolehtia siitä, että ilotulitteet lähetetään turvalliseen suuntaan. Myös suojalasien käyttö on suositeltavaa. Ulkonäköseikka on pientä verrattuna siihen, että vaaratilanteen sattuessa näkökyky säilyy, komisario Kimmo Klemetti opastaa poliisin tiedotteessa.

Klemetti muistuttaa, että rakennusten läheisyyttä kannattaa välttää, sillä monet perheet ovat vuosien saatossa menettäneet kotinsa ilotulitteiden sytyttämien tulipalojen seurauksena.

Ilotulitteiden kanssa tulee myös muistaa, että niitä ei saa luovuttaa alaikäisten käsiin.

Tuusula ei ilotulita – taustalla säästöt ja raketista takavuosina alkunsa saanut koulupalo

Raketit ovat saaneet Keski-Uudellamaalla pahaa jälkeä aikaan alaikäisten käsissä.

Muun muassa Tuusulassa Vaunukankaan koulu tuhoutui vuonna 2009 suurelta osin, kun raketti sytytti koululla tulipalon.

Seuraavalla viikolla kaksi 12-vuotiasta tyttöä tunnusti sytyttäneensä palon. Poliisin kuulusteluissa tytöt kertoivat pudottaneensa ilotulitteen koulun seinustalla olevaan paperinkeräysastiaan ja panneensa kannen kiinni.

– Poliisi kehottakin myös vanhempia kiinnittämään huomiota oman jälkikasvunsa turvalliseen uuden vuoden viettoon. Tällä tarkoitamme ilotulitteiden turvallisen käytön lisäksi myös alkoholin käytön valvontaa, Kimmo Klemetti sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisi aikoo turvata ja valvoa järjestystä uutenavuotena erityisesti paikoilla, missä ihmisiä kokoontuu.