Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko sinulla käytössäsi HSL:n mobiilisovellus? – Nyt kannattaa päivittää se

Onko sinulla käytössäsi HSL:n mobiilisovellus? Nyt se kannattaa päivittää, mikäli haluat käyttää mobiilimaksua myös vuodenvaihteen jälkeen.

Mobiilimaksulla puhelinlaskun yhteydessä voit maksaa korkeintaan 50 euron suuruisia lippuostoksia.

HSL ottaa käyttöön mobiilimaksun maksutapalisän heti tammikuussa 2023. Maksutapalisän suuruus on 1,6 prosenttia ostetun lipun hinnasta. Esimerkiksi lasten AB-kertalipun hintaan (1,60 euroa) tulee maksutapalisää 0,02 euroa eli kaksi senttiä.

Aikuisten AB-kertalipun maksutapalisä on 0,04 euroa.

Lipun voi maksaa myös sovellukseen liitetyllä maksukortilla, MobilePaylla, Pivolla ja työsuhde-eduista Edenredillä, Epassilla tai Smartumilla. Näistä maksutavoista ei peritä maksutapalisää.

Asiakkaille tehtiin helmikuussa 2022 kysely HSL-sovelluksen maksutavoista. Kyselyyn vastanneista 56 prosenttia maksaa HSL-sovelluksessa maksukortilla ja 24 prosenttia mobiilimaksulla puhelinlaskun yhteydessä. Muiden maksutapojen eli MobilePayn, Pivon ja työmatkaetujen yhteenlaskettu osuus maksuista on 20 prosenttia.

Kyselyyn vastanneet ja haastatteluihin osallistuneet asiakkaat olivat sitä mieltä, että mobiilimaksamiseen lisättävä maksutapalisä on parempi vaihtoehto kuin maksutavan poistaminen.