Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennuste lupaa kovaa tuulta aattoillaksi – pelastuslaitoksilta muistutuksia ilotulitteita ampuville

Uudenvuoden aattoillaksi ja yöksi on luvassa sateita ja paikoin kovaa tuulta. Tuulen nopeus puuskissa voi ylittää 15 metriä sekunnissa keskiviikon 28.12. ennusteen mukaan. Uudenmaan pelastuslaitokset kehottavat tiedotteessaan ilotulitteiden käyttäjiä kiinnittämään erityistä huomiota paikallisiin sääoloihin ja turvalliseen ilotulittamiseen. Ajantasaiset varoitukset kannattaa tarkistaa Ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilta.

Ilotulitteiden käyttäminen on sallittu 31.12. kello 18–1.1. kello 02.00.

– Ilotulitteiden ampumispaikka tulee valita huolellisesti. Voimakas tuuli tulee huomioida pidentämällä turvaetäisyyksiä ihmisiin, rakennuksiin ja ajoneuvoihin, tiedotteessa todetaan.

– Ilotulitusraketit tulee ampua tukevasta alustasta niin, ettei tuuli pääse kaatamaan niitä tai muuttamaan rakettien lähtösuuntaa. Tuuliolosuhteet tulee huomioida myös rakettien suuntaamisessa. Ilotulitepadat kannattaa myös tukea hyvin esimerkiksi kivillä kaatumisen ehkäisemiseksi, muistuttavat pelastuslaitokset.