Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirsi Kaulasen Pohjoinen myriadi vetää väkeä – Keravan Sinkan näyttelyssä jo yli 10 000 kävijää

Kirsi Kaulasen soivat ja kiehtovia varjoja heijastavat teräsveistokset ovat saaneet ihmiset liikkeelle. Vuodenvaihteeseen mennessä Pohjoinen myriadi -näyttelyyn oli tutustunut jo yli 10 000 asiakasta, kerrotaan Keravan Taide- ja museokeskus Sinkan tiedotteessa. Teho Majamäen ja Lauri Porran äänimaisemat sekä Sara Leinon valaistussuunnittelu tekevät museosta meditatiivisen kokonaistaideteoksen.

Sinkan tiedotteessa kerrotaan, että eräs rouva sanoi istuvansa yläkerran Motus-salissa saamassa lohtua miehensä kuoleman jälkeen jo toista kertaa. Toisen mielestä harvoin on yhtä vaikuttunut olo kuin oli näyttelyn jälkeen.

– Teokset ovat monitahoisia- ja tasoisia. Todella elämys ja kokemus, jäi puhdistunut mieli, kävijät ovat kuvailleet.

Vapaiden veistosten lisäksi nähtävillä on myös parimetrinen luonnos Mauno Koiviston muistomerkistä, joka tullaan paljastamaan Helsingin Pikkuparlamentin puistossa tämän vuoden marraskuussa.

Viime kesän ja syksyn aikana Taide- ja museokeskus Sinkka on palannut koronaa edeltävään aikaan. Vuoden aikana Sinkan näyttelyihin tutustui kaikkiaan 22 765 asiakasta ja Keravan joulun ansiosta myös Heikkilän kotiseutumuseossa kävi hyvin yleisöä, kaikkiaan 5 286.

Pohjoisen myriadin antiin voi tutustua sunnuntaihin 8.1. saakka. Sinkka on avoinna myös loppiaisena 6.1. klo 11–17.