Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään teatterin kevät käyntiin yhdeksällä hyvällä syyllä elää

Järvenpään teatteri täytti viime vuonna 50 vuotta. Uusi puheenjohtaja Lotta Häkkinen iloitsee juhlavuoden onnistumisesta.

– Menestyksekäs juhlavuosi antaa potkua pitkälle tulevaisuuteen ja lähdemme samalla hyvällä fiiliksellä toteuttamaan uusia esityksiä. Tämän vuoden ohjelmisto koostuu kotimaisista uusista teksteistä, joissa on myös sanomaa. Luvassa on muun muassa kaunis tarina lähiöstä, satiirinen komedia bisnesmaailmasta ja loppuvuodesta saamme myös toivottua musiikkiteatteria, kertoo Häkkinen teatterin tiedotteessa.

Vuosi käynnistyy Anna Krogeruksen näytelmällä 9 Hyvää syytä elää, jonka ensi-ilta on Järvenpää-talon kellariteatterissa 25.2. Näytelmän päähenkilö on yhteiskunnan reunamille ajautunut elämänhaluton Klara Harmaa, joka saa haasteellisen tehtävän. Hänen tulee kirjoittaa itselleen lista, jossa on yhdeksän hyvää syytä elää. Kanssaihmisten avulla Klaran harmaa maailma alkaa pikkuhiljaa saada uusia kirkkaampia sävyjä, ja lämminhenkinen teksti antaa äänen lähiön värikkäille persoonille. Esityksen ohjaa järvenpääläinen teatteriohjaaja Jukka Keinonen, joka on viime vuosina työskennellyt mm. Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Porin teatterissa.

Kellariteatterissa nähdään kevään aikana myös nuorille suunnattu esitys. Järvenpään Teatterinuoret esittää huhtikuussa Gunilla Hemmingin näytelmän Carmina, jossa tutkitaan ajan henkeä kriittisesti, mutta hauskalla tavalla. Ohjaajana toimii teatteripedagogi Sanna Liski.

Vanhankylänniemen näyttämöllä nähdään hämmästyttävä tarina siitä, kuinka Antero Alapylpyrä, tuiki tavallinen perheenisä ja pesunkestävä perusinsinööri, menettää työpaikkansa, ryhtyy yrittäjäksi ja saattaa maailmantalouden ennennäkemättömän sekaannuksen valtaan. Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen hulvattoman hauskan tekstin ohjauksesta vastaa helsinkiläinen teatteriohjaaja Sirpa Riuttala. Ensi-ilta on 10.6. Järvenpään kesäteatterissa ja esitykset jatkuvat elokuun puoleen väliin saakka.

Koronavuosien jalkoihin jäänyt musiikkiteatteriesitys saa vihdoin ensi-iltansa. Leevi & the Leavings -yhtyeen lauluista koostuva esitys Leevi soikoon! jatkaa Järvenpään teatterin vahvaa musiikillista perinnettä ja näytäntökausi osuukin juuri parhaimpaan pikkujoulukauteen. Käsikirjoitus ja ohjaus on Outi Pippurin.

Teatterin toimisto palvelee lippuasioissa ilman palvelumaksua Järvenpää-talolla maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin kello 12-15 sekä keskiviikkoisin ja torstaisin kello 15-18. Puh 050 595 5905, info@jarvenpaanteatteri.fi. Ryhmämyynti toimiston kautta. Liput myös lippu.fi (+palvelumaksu)

Lisätietoa www.jarvenpaanteatteri.fi ja teatterin somekanavat