Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Halusimme toimittaa Ukrainaan konkreettista apua" – Keravan Energialta tukea sähkökatkoista kärsivälle maalle

Keravan Energia ja Porvoon Energia lähettävät sodan runtelemaan Ukrainaan varavoimakoneen. Venäjän iskut ovat vaurioittaneet pahoin Ukrainan energiajärjestelmää ja maa kärsii pahasta energiapulasta.

Ukraina on kärsinyt toistuvista sähkökatkoista, joiden johdosta miljoonat asukkaat ovat joutuneet pärjäämään muun muassa ilman lämpöä ja vettä.

Tehokkaalla 400 kilowatin helposti liikuteltavalla varavoimakoneella voidaan tuottaa energiaa pienen kylän tai sairaalan sähköntarpeeseen. Energiayhtiöiden yhteinen tytäryhtiö Uudenmaan Verkonrakennus Oy on juuri huoltanut ja kunnostanut laitteen, joten se odottaa vain siirtoa Ukrainaan.

– Halusimme toimittaa Ukrainaan konkreettista apua ja nopeaa helpotusta energiapulaan, Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto perustelee yrityksen tiedotteessa syitä siihen, miksi yhtiöt päätyivät juuri varavoimakoneeseen.

– Esimerkiksi sähköverkon korjaustarvikkeiden lähettäminen maahan ei vielä takaa, että sähköntoimitus saadaan käyntiin, sillä jonkun pitäisi ne ensin asentaa.