Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulan kirjaston seniorien päivätapahtumassa kuullaan Bjarne Westermarckin vaiheista

Kotiseutuneuvos Tuula Siltasari-Peltonen kertoo Järvenpään kartanon omistajan, kansanedustaja ja maanviljelysneuvos Bjarne Westermarckin (1887-1945) elämänvaiheista ja toiminnasta Tuusulan pääkirjastossa keskiviikkona 11.1. klo 10. Westermarck oli kulttuurisuvun jäsen ja esikuvallisena tunnettu maatalouden uudistaja, joka nousi nopeasti myös valtakunnan keskeisten vaikuttajien joukkoon.

Presidentti myönsi arvonimiä – mukana yksi keskiuusmaalainen

Bjarne Westermarck tavoitteli suuria, saavutti paljon, mutta myös menetti paljon. Hänen perintöään on nykyisen Järvenpään kaupungin asutuskeskus, kerrotaan Tuusulan pääkirjaston tiedotteessa.

Westermarck oli Järvenpään kartanon viimeinen suku

Senioreille suunnattuja tapahtumia järjestetään pääkirjastossa päiväsaikaan kaksi kertaa kuukaudessa, parillisten viikkojen keskiviikkoina.

Ohjelmassa on kirjailijavieraita, kulttuuria, taidetta, opastusta ja tietoiskuja. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä tapahtumiin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kaiken ikäiset ovat tervetulleita.