Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästä on kyse jopa 3 miljoonan euron turvapalvelupetoksessa – Epäiltynä entinen Securitas-päällikkö

Henkilö, jota poliisi tutkii turvapalveluihin liittyvästä petoksesta, on turvayhtiö Securitaksen entinen toimihenkilö, yhtiö vahvistaa tiedotteessaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Uutiset, jonka mukaan kyseessä on entinen turvallisuuspäällikkö.

Securitaksen mukaan epäilty on kiistänyt syyllisyytensä.

– Yhtiöllä ei ole myöskään tässä vaiheessa tiedossa sellaisia seikkoja, jotka yksiselitteisesti osoittaisivat epäillyn henkilön syyllistyneen epäiltyyn rikokseen. Securitas yhtiönä tai muu henkilöstömme eivät ole epäiltyinä, Securitaksen tiedotteessa sanotaan.

MTV:n tietojen mukaan tapauksessa on kyse suojelun järjestämisestä väitetyssä kunniaväkivaltatapauksessa. Suojelu on kestänyt noin vuoden, mutta poliisitutkinnan mukaan uhkaa ei ole ollut.

Ilta-Sanomien mukaan petosepäily sijoittuu Järvenpäähän.

Poliisi epäilee, että sosiaalitoimi on erehdytetty maksamaan turvapalveluista yhteensä jopa kolme miljoonaa euroa.

Poliisin mukaan avustukset myöntäneellä virkahenkilöllä ei ole ollut oikeutta päättää näin isoista hankinnoista. Sosiaalitoimen edustajaa poliisi epäilee virkarikoksesta. Myös muuta hankintaketjua selvitetään esitutkinnassa.