Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maineikas Tapiola Sinfonietta vierailee Järvenpäässä

Tapiola Sinfonietta tuo tammikuun pimeyteen valoa varhaisromantiikasta. Järvenpää-talolla torstaina 26.1. kuultavassa konsertissa soi teoksia kolmelta menestyneeltä säveltäjältä, jotka elivät eri puolilla Eurooppaa 1700−1800-lukujen vaihteessa. Solistina on suomalaisten fagotistien parhaimmistoon kuuluva Jaakko Luoma ja orkesteria johtaa Janne Nisonen.

Tapiola Sinfonietta on noin 40 soittajan dynaaminen kokoonpano, jonka raikkaat ja vivahteikkaat tulkinnat ovat saaneet kiitosta aikakaudesta ja tyylisuunnasta riippumatta. Orkesteri esiintyy usein ilman kapellimestaria, mikä kuuluu yhteenhioutuneena, kamarimusiikillisena yhteissoittona.

Janne Nisonen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista, joka tekee uraa niin kapellimestarina, konserttimestarina, liidaajana, viulusolistina kuin kamarimuusikkonakin.

Jaakko Luoma on soittanut Tapiola Sinfoniettassa vuodesta 1993 lähtien, ja hän toimii orkesterin fagotin äänenjohtajana. Soolofagotistina hän on työskennellyt Orchestre de Paris´ssa ja Berliinin radion sinfoniaorkesterissa.

To 26.1.2023 klo 19

Sibelius-sali, Järvenpää-talo

Liput: 25 € / 22 € / 16 €