Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivilitografian "gurun" litografioita Järvenpäässä – Matti Hintikka innostuu luonnosta ja sen ilmiöistä

Kivilitografian guruksikin kutsuttu Matti Hintikka on nyt ajankohtainen Järvenpäässä. Galleria Taikassa on avautunut Hintikan näyttely Litografioita. Matti Hintikka on opiskellut Taideakatemiassa, jossa hän ihastui ja erikoistui litografiaan siinä määrin, että lähti Yhdysvaltoihin Tamarind Instituuttiin erikoistumaan litografian ammattivedostajaksi vuosina 1999-2000, kerrotaan gallerian tiedotteessa.

Kuutti Lavosen kanssa Hintikka perusti vuonna 2001 Helsingin Kivipainon, jossa on ollut tarjolla sekä vedostuspalveluja kivilitografian tekijöille, että asiantuntevaa koulutusta alalle.

Matti Hintikan omat litografiat saavat innoituksensa luonnosta ja sen ilmiöistä. Taikan näyttelyssä on nyt nähtävillä hieno kattaus teoksia vuosilta 2017-2022.

Taiteilijaeläke Matti Hintikalle myönnettiin taiteilijaeläke viime vuonna.

Taikan näyttelyseinällä on nähtävillä Vesa Rautiaisen näyttely Kätketty kauneus. Näyttelyssä on isojen akryylimaalausten lisäksi silkkimaalaus- sekä lasinsulatus- ja posliinimalausteoksia.

Molemmat näyttelyt ovat avoinna 5.2. asti torstaisin kello 12-19, perjantaisin kello 12-17 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 11-15.

Taikka Oy, Myllytie 13 B, Järvenpää