Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukkasidonnan MM-kisaedustaja on tänä vuonna järvenpääläinen Saija Sitolahti: "Olen aina pitänyt kilpailemisesta"

Järvenpääläinen Saija Sitolahti, 51, on valittu edustamaan Suomea kukkasidonnan MM-kisoihin Interflora World Cupiin Englannin Manchesteriin.

– Kansainvälisiin arvokisoihin pääsy on ollut haaveeni jo vuosia. Olen aina pitänyt kilpailemisesta. Tavoitteenani on tietysti voitto, kertoo Sitolahti Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Sitolahdella on aikaisempaa menestystä kukkasidonnasta PM-kisoista, joissa hän on voittanut hopeaa vuosina 2000 ja 2003.

Saija Sitolahti on toiminut kukkakauppayrittäjänä vuodesta 1991, jolloin hän siirtyi vetovastuuseen perheyrityksessä.

Nykyisin Sitolahti omistaa yhdessä yhtiökumppaninsa Joonas Niemisen kanssa myös hautaustoimiston, puutarhamyymälän ja kukkakoulun, jossa on mahdollista opetella kukkasidontaa, kerrotaan yrittäjien tiedotteessa.

Sitolahti valmistui floristiksi vuonna 1997 ja floristimestariksi vuonna 2000.

Kukkasidonnan MM-kilpailut järjestetään neljän vuoden välein. Tänä vuonna voitosta kamppailee 25 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

Kilpailutöistä kolme valmistellaan etukäteen, kolme työtä tehdään kokonaan paikan päällä kilpailuissa. Valmistautumisjakso kestää yhdeksän kuukautta.

Tämän vuoden MM-kisojen teemana on kestävä kehitys kukkamaailmassa.