Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kestävä elämäntapa tutuksi Järvenpää-talolla – tarjolla kirppisaarteita ja taidetta Ainolan savesta

Koko perheelle suunnattu maksuton Kestävän elämäntavan messut järjestetään lauantaina 4.2. kello 10–16 Järvenpää-talolla. Tapahtuman järjestää Järvenpään kaupunki yhdessä Keski-Uudenmaan kuntakoulutusyhtymä Keudan kanssa. Nyt ensimmäistä kertaa järjestettävillä messuilla esitellään monipuolisesti kestävien valintojen mahdollisuuksia kuluttajille, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa..

Järvenpääläislähtöisen Vaatepuun kuratoimalta laadukkaalta kirppikseltä löytyy second hand -aarteita kaiken ikäisille. Aarteitaan on tulossa myymään mm. Koko Suomi Leipoo -sarjasta sekä värikkäästä ja vastuullisesta muodista tunnettu Anni Fast, somesta tuttu muotimutsi Nora Haikonen, Suomi-muodista tunnettu tyylivaikuttaja Sini Huuskola-Bergdahl sekä vastuullisen muodin asiantuntija Satumaija Levón. Mukaan mahtuu vielä lisää myyjiä. Maksutonta myyntipaikkaa voi hakea hakulomakkeella: https://urly.fi/2XXW

Tiloissa nähdään myös Pekka Halosen akatemian opiskelijoiden tapahtumaa varten luomia taideteoksia, joissa on hyödynnetty Ainolan junaradan rakennustyömaalta löytynyttä harvinaista savea sekä päiväyksen ylittäneitä kasvomaskeja.

Messuilla on monipuolista työpajaohjelmaa ja näytteilleasettajia, jotka myyvät erilaisia lähituotteita ja -palveluita. Kestävän elämäntavan kiihdyttämön lanseeraustilaisuudessa perheet voivat ilmoittautua mukaan kokeiluun ja paneelikeskusteluissa pureudutaan ajankohtaisiin aiheisiin. Kestävä ja oikeudenmukainen Suomi -vaalipaneelissa eduskuntavaaliehdokkailta tentataan sosiaalisen kestävyyden teemoista. Kiertokapulan pisteellä pääsee harjoittelemaan lajittelua. Vegaanisia herkkuja on tarjolla Food&Co.:n Chocochili -pop up:ssa.

Messujen ohjelmassa on myös Yhdistystori, josta löytyy tietoa paikallisten yhdistysten tarjoamista vapaaehtoistyön mahdollisuuksista sekä erilaisista harrastusmahdollisuuksista. Mukana on yli 30 toimijaa.

Messut toteutetaan laajassa verkostoyhteistyössä alueen yritysten ja yhdistysten kanssa. Tapahtuman mahdollistaa ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma, joka edistää kaupunkien ja kuntien kestävää kehitystä. Messut juontavat Soile-Maria Linnemäki ja Mari Granström.

Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja esteetön.