Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote laajentaa nuorten päihdekuntoutuspalveluita 18–25-vuotiaille

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) mielenterveys- ja päihdepalvelujen avokuntoutustoiminta on laajentunut omalla nuorten yhteisöllä. 18–25-vuotiaille suunnattu päihdekuntoutuspiste Nuorten Kipinän toiminta käynnistyi tammikuussa Järvenpäässä, kerrotaan Keusoten tiedotteessa.

Nuorten Kipinässä nuoret päihteidenkäytöstä huolta tai haittoja kokeneet saavat kokonaisvaltaista ja yksilöllistä apua riippumatta päihdehäiriön syystä.

– Avomuotoinen päihdekuntoutus auttaa nuorta eteenpäin silloin, kun päihteettömyys on päässyt hyvään alkuun, mutta tarvitaan tukea päihteettömyyden ylläpitämiseen sekä toipumiseen. Pyrimme Nuorten Kipinällä tavoittamaan myös asiakkaita, joiden päihdehäiriö ei välttämättä ole vielä kehittynyt vakavaksi, sanoo Keusoten avokuntoutusvastaava Heidi Laanterä tiedotteessa.

Kuntoutus sopii esimerkiksi jatkohoidoksi laitosmuotoisen päihdevieroituksen tai -kuntoutuksen jälkeen, mutta kuntoutukseen voi tulla myös suoraan, jos akuutti päihteiden käyttö on saatu loppumaan ja nuorella on valmius kuntoutustyöskentelyyn.

– Tärkeää on, että asiakas itse toivoo muutosta omaan tilanteeseensa. Kuntoutus on ryhmämuotoista avokuntoutusta eli kuntoutuksessa käydään kotoa käsin. Kuntoutuksen aikana sitoudutaan päihteettömyyteen ja käymään kuntouksessa joka arkipäivä lähtökohtaisesti kolmen kuukauden ajan. Opioidikorvaushoito ei ole este kuntoutukselle, Laanterä korostaa tiedotteessa.

Nuorten Kipinän avokuntoutukseen ohjaudutaan Keusoten mielenterveys- ja päihdepalvelujen työntekijän kautta. Jos asiakkuus on jo aktiivinen, voi yhteyttä ottaa suoraan omaan työntekijään.

Uudet asiakkaat voivat hakeutua päihdepalvelujen asiakkaaksi ottamalla ensin yhteyttä aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasohjaukseen, p. 019 226 0404, ma–pe 9–12.