Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jatka lausetta | Maistraatissa vihille mennyt ravintolayrittäjä – ”Vaihdoin vahingossa sukunimeni”

Tuore Vanhankylänniemen Kartanon yrittäjä Janniina Pyykkönen elää kiireisiä ruuhkavuosia uusioperheen kanssa ja rentoutuu parhaiten saunassa.

Mikä elämässä on parasta juuri nyt?

Juuri tällä hetkellä parasta on se, kun kevät tulee, aurinko alkaa paistaa ja sitä kautta tulee sellainen tekemisen meininki. Ihmiset ovat paljo iloisempia, kun aurinko paistaa.

Kahvi vai tee?

Aamukahvi ja iltatee. Hyvä kahvi ja hyvä tee eivät kaipaa rinnalleen mitään. Kahviin lorautan kauramaitoa, teehen joskus hieman hunajaa.

Kuka on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen ja miksi?

Anna Rissanen, joka on äidinkielen ja luovan ilmaisun opettaja Keudassa. Osallistuin opiskeluaikaan näytelmäkerhon toimintaan, jota hän veti. Anna on ihan mieletön heittäytyjä ja aina iloinen.

Mikä hetki on ollut käänteentekevä elämässäsi?

Olin 25-vuotias, sanoin itseni irti vakkarityöstä, otin viisivuotiaan poikani mukaan ja lähdimme muutamaksi kuukaudeksi Indonesiaan. Kävin opettamassa siellä englantia ja vain pyörimme Balilla.

Herkistyn herkästi.

Miten rentoudut?

Saunan jälkeinen rauha on sellainen, joka rentouttaa. Olen ihan perus kerta-viikkoon-saunoja.

Millainen ystävä olet?

Sanoisin tähän, että toivottavasti hyvä. Ruuhkavuosista ja kaikista kiireistä huolimatta olen ystäville aina puhelinsoiton päässä.

Jos saisit tavata aivan kenet tahansa, kenet tapaisit ja mitä häneltä kysyisit?

Meillä on nyt iltasatuna menossa Ronja Ryövärintytär. Tällä hetkellä haluaisin tavata Astrid Lindgrenin ja kysyä häneltä, miten hän aikuisena pystyi näkemään maailman niin lapsen silmin. Rakastin itse Ronja Ryövärintytär -kirjaa lapsena, ja kun nyt löysin sen kirpparilta, päätin heti, että luen sen lapsilleni.

Miten hemmottelet läheisiäsi?

Yhteisellä tekemisellä. Esimerkiksi viime lomalla otin pojat ja äitini mukaan, ja menimme yhdessä kylpylään. Sellainen on mielestäni parasta.

Mikä oma moka naurattaa sinua yhä?

Tekevälle sattuu, ja mokailen paljon. Eräs moka oli se, että vaihdoin vahingossa sukunimeni. Menimme maistraatissa naimisiin. Siellä olisi etukäteen pitänyt ilmoittaa, että pidän oman nimeni, mutta en huomannut tehdä sitä. Kun vihkimisen jälkeen sain paperit käsiin, huomasin, että niissä oli väärä sukunimi. Minulle sanottiin, että se on nyt myöhäistä peruuttaa, joten minun piti erikseen hakea oma sukunimeni takaisin.

Milloin olet onnellisimmillasi?

Kiireettömänä sunnuntaiaamuna, kun saan nukkua pitkään ja olla lasten kanssa rauhassa.

Mikä saa sinut herkistymään?

Herkistyn herkästi. Minut saavat herkistymään muun muassa lasten elokuvat, erityisesti Disney-elokuvat, ja kauniit sanat, kun joku kertoo jotakin tarinaa.

Ketä ihailet?

Ihailen sukuni vahvoja naisia, kuten mummoni äitiä ja mummoa. Ja vahvoja naisia ylipäätään.