Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajiksi Fira ja Caverion – opetus käynnistyy syksyllä 2025

Tuusulan kunnanhallitus on valinnut Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajaksi eli palveluntuottajaksi Firan ja Caverionin muodostaman ryhmittymän. Kunta ja ryhmittymä allekirjoittivat hankkeen sopimuskokonaisuuden 27.1.

Rykmentinpuiston kampus toteutetaan elinkaarihankkeena, johon sisältyy kiinteistön suunnittelu- ja rakennustyö sekä rakennuksen ylläpitopalvelut 20 vuoden palvelujakson ajalle, kertoo kunta tiedotteessaan. Lisäksi hankkeeseen sisältyy kunnan optio hankkia myöhemmin kampuksen yhteyteen mahdollisesti toteutettavan päiväkodin suunnittelu- ja rakennustyö sekä vastaavat ylläpitopalvelut kampuksen palvelujakson ajalle.

Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin 1 000 ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä on yhteensä lähes 200. Rakennuksen koko on hieman yli 12 000 neliömetriä.

Rakennuksessa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa. Katolle rakennetaan aurinkosähkövoimala, jonka teho on 160 kWp. Lisäksi kohteeseen toteutetaan lämpöpumppu, jolla tuotetaan lämpöä lattialämmityksellä varustettuihin tiloihin sekä kylmää kesäajan viilennykseen. Rakentamisessa panostetaan vähähiilisiin ratkaisuihin.

Rakennuksen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on 37 prosenttia pienempi kuin vertailukiinteistössä. Energiatehokkuudellaan kiinteistö on A-energialuokkaa.

Henkilökunnasta suurin osa siirtyy alueen muista kouluista. Koulun toiminta-aikojen ulkopuolella kampuksen tiloja voivat hyödyntää kunnan muut käyttäjäryhmät, kuten seurat, yhdistykset ja kansalaisopistot. Tilasuunnittelun tavoitteena on tilojen monikäyttöisyys ja muuntojoustavuus.

Valmistuttuaan Rykmentinpuiston kampus on alueen asukkaiden yhteinen olohuone, joka tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.

Suunnitelmien mukaan perusopetus kampuksessa käynnistyy syyslukukaudella 2025.