Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravan Puusepäntehtaan pääsuunnittelijana toimineen Olof Ottelin elämäntyö laajasti esillä Sinkassa helmikuusta lähtien

Olof Ottelin – sisustusarkkitehti ja muotoilija -näyttely avautuu Sinkassa 1.2.2023. Näyttelyn avajaisten yhteydessä julkaistaan Olof Ottelinin tuotantoa esittelevä teos Olof Ottelin. Sisustusarkkitehdin muoto - En inredningsarkitekt tar form (Arkkitehtuurimuseo, 2023).

Olof Ottelin (1917–1971) oli sisustusarkkitehti ja huonekalusuunnittelija 1940–1960-luvuilla, jolloin sisustusarkkitehtuuri vasta etsi muotoaan. Hän suunnitteli käytännöllisiä ja kauniita kalusteita ja tiloja, luoden pehmeitä muotoja vastapainoksi maailman kovuudelle.

Elämäntyönsä Ottelin teki Stockmannin sisustusosastojen taiteellisena johtajana ja Keravan Puusepäntehtaan pääsuunnittelijana. Puu oli Ottelinille tärkein ja ainoa materiaali, jota hän käytti kekseliäisiin ja hienostuneisiin huonekaluihinsa, jotka valmistettiin Keravan Puusepäntehtaalla.

Ottelinin muotoilufilosofia oli leikkisä, ihmisläheinen ja lempeä. Inspiraation lähteinä toimivat usein hänen omat lapsensa ja hän suunnittelikin myös merkittävän määrän leluja ja lapsille tarkoitettuja huonekaluja.

Näyttely perustuu huonekalukokoelmiin, arkistotutkimukseen ja sukuarkiston aineistoon. Esillä ovat Ottelinin suunnittelutyön helmet niin Sinkan, Ottelin-suvun kuin keräilijöiden kokoelmista. Ottelinin huonekaluja, sisustuskohteita ja -filosofiaa tuodaan kattavasti esille, ja samalla piirtyy kuva ajasta ja ihmisestä – lempeästi kodin ja elämän läpi katsottuna.

OLOF OTTELIN – Sisustusarkkitehti ja muotoilija

Inredningsarkitekt och formgivare | Interior Architect and Designer

1.2.2023–16.4.2023, Taide- ja museokeskus Sinkka