Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään Keskiviikko-Kinossa aasialaisia helmiä ja dokumentti elokuvamusiikin legendasta

Laatuelokuvien keskiviikkoesitykset Järvenpään Studiossa tarjoavat helmikuussa poikkeuksellisen ”eksoottisia” tapauksia. Yhteistyössä kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa järjestettävissä Keskiviikko-Kinon helmikuun esityksissä nähdään yksi musiikkiaiheinen huippudokumentti sekä kolme Aasiasta tulevaa elokuvaa.

Helmikuun kolmen ensimmäisen näytöksen Oscar-ehdokkaista ensimmäisenä varsinainen harvinaisuus Koulu maailman laidalla (1.2.), Bhutanin ehdokas (joka 2022 pääsi loppusuoralle viiden joukkoon parhaan ”kansainvälisen” kategoriassa) – ja on Suomessakin noussut pieneksi arthouse-hitiksi. Pawo Choyning Dorjin kaunis ja koskettava elokuva kertoo pääkaupungissa asuvasta nuoresta miehestä, joka joutuu opettajaksi ”maailman syrjäisimpään kylään” Himalajalla.

Etelä-Korean tämän vuoden Oscar-ehdokas Decision to Leave (8.2.) toi jo Cannesin filmijuhlilla parhaan ohjaaja tittelin Park Chan-Wookille ja on voittanut myös 41 muuta kansainvälistä palkintoa. Romanttinen trilleri kertoo kauniin visuaalisesti etsivästä tutkimassa vuorenhuipulta pudonneen miehen hämärää kuolemantapausta. Epäillyn vaimon lisäksi myös etsivän avioliitto, työ ja ihastuminen epäiltyyn nousevat punnittavaksi.

Elokuvateatteriaiheisten filmien klassikko Cinema Paradiso tulee mieleen vuoden Oscar-kisoissa 15 parhaan joukkoon kelpuutetusta Intian ehdokkaasta Viimeinen näytös (15.2.), Pan Nalinin kuvauksesta 9-vuotiaasta pojasta, joka näkee syrjäkylässä ensimmäistä kertaa elokuvan. Kun hän palaa katsomaan uusia elokuvia ja tutustuu koneenkäyttäjään, poika antautuu valkokankaan tarinoiden ja valon taialle.

Cinema Paradison ohjaaja Giuseppe Tornatrore on maksanut kiitollisuudenvelkaansa siitä, että hän on saanut käyttää klassikkonsa musiikkina toissa vuonna kuolleen Ennio Morriconen sävellyksiä.

Tornatoren perusteellinen dokumenttifilmi Ennio (22.2.) käy läpi niin italialaissäveltäjän elämänvaiheet kuin huomattavimmat saavutuksetkin (Hyvät, pahat ja rumat, 1900 ja niin edelleen). Haastateltavina nähdään muiden muassa Quentin Tarantino ja Bruce Spingsteen.