Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kysymykset | Taikuri-Jari paljastaa ikimuistoisimman mokansa – "Avustaja vain ei jostain syystä noussutkaan ilmaan"

Taikuri Jari Reponen rakastaa pikasuihkuja ja hämmentyi, kun täti ei leijunutkaan.

Mikä elämässä on parasta juuri nyt?

Se on tämä valon lisääntyminen ja kevään lähestyminen. Minuun eivät ole koskaan juurikaan vaikuttaneet vuodenaikavaihtelut. Olimme vuoden alussa etelässä kymmenen päivää ja nyt ensimmäistä kertaa minulla on ollut sellainen olo, että kevät saisi tulla jo. Nyt ymmärrän, miksi monet haluavat olla valossa koko vuoden.

Minkä arjen taian soisit kaikkien osaavan?

Kyllä se on tällä hetkellä taika tuon kauhean Ukrainan sodan loppumiseksi. Kunpa joku osaisi sen tehdä.

Mikä esiintyessä tapahtunut moka naurattaa sinua yhä?

Silloin kun moka tapahtuu, niin se ei naurata yhtään. Se täytyy vain sivuuttaa ja toivoa, että kukaan ei huomaa. Erään kerran tein temppua, jossa avustaja leijuu ilmassa. Avustaja vain ei jostain syystä noussutkaan ilmaan. Päässä raksutti tuhat asiaa, enkä osannut siinä hetkessä ratkaista, mikä on vialla. Jälkikäteen syy selvisi, ja kyllähän se sitten myöhemmin naurattikin, että täti ei noussut ilmaan.

Mikä hetki on ollut käänteentekevä elämässäsi?

Nyt ymmärrän, miksi monet haluavat olla valossa koko vuoden.

Vanhemmaksi tuleminen. Siihen liittyy paljon iloa, mutta myös huolen aiheita. Aina se ei ole ruusuilla tanssimista.

Mikä saa sinut vihaiseksi?

Tämä on vaikea… Ehkä se, kun aikuiset ihmiset unohtavat ihan peruskäytöstavat.

Jos voisit olla tunnin ajan joku historiallinen henkilö, kuka olisit ja mitä tekisit?

Faaraon hovissa oli taikuri, joka katkaisi hanhelta kaulan ja liitti sen ehjäksi. Olisi kiva olla hetken tämä taikuri ja nähdä millaista oli tuona historian aikana ja kokea sen aikakauden tunnelmaa.

Milloin olet onnellisimmillasi?

Ulkomaan matkoilla. Olen käynyt hyvinkin erilaisissa paikassa. Parasta on juurikin se maisemanvaihto. Minulla on koko ajan pieni polte matkalle.

Mikä on rohkein asia, jonka olet koskaan tehnyt?

Eräs tiukka tilanne, jossa piti pitää puolensa. En halua avata enempää, enkä tehnyt mitään sopimatonta, mutta joskus vain voi eteen tulla tilanne, jossa oma puolensa pitää pystyä pitämään.

Mitä tekisit, jos et olisi taikuri?

Olisin luokanopettaja. Pidän lapsille taikurikursseja, ja pidän opetustyöstä. Korona-aikaan, kun esiintymisiä oli vähemmän ja jossakin kohtaa ei lainkaan, työskentelin paljon alakouluissa sijaisopettajana.

Mistä arkirutiinista et luopuisi?

Suihkussa käymisestä. Käyn sellaisissa pikasuihkuissa, kuten olen tehnyt aina. Suosittelen pikasuihkuja kaikille, sillä veden kanssa on turha lotrata.