Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yllätyskäänne Tuusulan ammuskelujutussa: puolustaja menee vaihtoon

Oikeudenkäynti niin sanotussa Tuusulan ammuskelujutussa jouduttiin tiistaina 31.1. keskeyttämään, kun useista murhan yrityksistä syytteen saanut vastaaja ilmoitti haluavansa vaihtaa puolustajaa. Murhan yrityksistä epäilty vastaaja pidetään edelleen vangittuna. Asian käsittely jatkuu maaliskuussa.

Moottoripyöräkerhon juhlista poistettu mies polki pyörällä hakemaan haulikon, palasi ja alkoi ampua – syyttäjä vaatii vuosien vankeutta kahdeksasta murhan yrityksestä

Jutun pääkäsittelylle oli varattu kolme päivää, joista ensimmäinen saatiin pidettyä. Maanantaina alkaneen käsittelyn piti jatkua tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona. Maanantaina pidetyssä istunnossa esitettiin syyttäjän ja asianomistajien vaatimukset sekä annettiin vastaukset. Istunnossa käsiteltiin lisäksi kirjallisia todisteita sekä kuultiin kahta asianomistajaa todistelutarkoituksessa.

Kellokosken ampujalla varastettu ase ja auto matkassa – ampujan taltuttamisesta epäillään enää kahta

Tiistaina oli tarkoitus jatkaa kolmannen asianomistajan sekä todistajan kuulemisella. Istunnon aluksi murhan yrityksistä syytteessä oleva vastaaja kuitenkin ilmoitti haluavansa vaihtaa puolustajaa. Perusteeksi hän esitti hänen ja puolustajan välille syntyneen luottamuspulan. Myös puolustaja totesi, että asiassa olisi syytä vaihtaa puolustajaa.

Käräjäoikeus kehotti vielä puolustajaa ja vastaajaa neuvottelemaan asiasta. Pidetyn tauon jälkeen vastaaja kuitenkin edelleen ilmoitti haluavansa vaihtaa puolustajaa. Puolustaja suostui kuitenkin jatkamaan tehtävässään siihen asti, kunnes vastaaja on saanut hankittua uuden.

Asian käsittely jatkuu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa jatkuu 3. maaliskuuta.

Kellokosken ampumisen esitutkinta valmistui – poliisin mukaan hengenvaarassa oli kahdeksan ihmistä

Mies ampui haulikolla Tuusulan Kellokoskella järjestetyissä moottoripyöräkerhon juhlissa viime lokakuussa. Syyttäjä on vaatinut 33-vuotiaalle miehelle vähintään seitsemän vuoden vankeusrangaistusta kahdeksasta murhan yrityksestä, törkeästä varkaudesta, ampuma-aserikoksesta sekä rattijuopumuksesta. Syytetty on osittain tunnustanut toimineensa syyttäjän väittämällä tavalla, mutta kiistää, että tarkoitus olisi ollut tappaa ketään.