Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudenmaan Osuuspankki tukee 500 nuoren työllistymistä kesäksi

OP Uusimaa haluaa mahdollistaa tulevana kesänä kesätyön 500 nuorelle Uudenmaan alueen yhdistyksissä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa etsitään helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä ja seuroja, jotka voisivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä.

Kampanjaan mukaan lähtevä yhdistys tarjoaa nuorelle työpaikan vähintään kahden viikon ajaksi, ja OP Uusimaa lahjoittaa nuoren palkan yhdistykselle.

OP Uusimaan tiedotteessa kerrotaan, että yleishyödyllinen yhdistys voi palkata nuoren työskentelemään esimerkiksi urheiluseuran tai kyläyhdistyksen kesätapahtumissa, somelähettilääksi, luonnonhoitotehtäviin tai vaikkapa seuralaiseksi senioreille. Vaatimuksena on, että työtä tulee tarjota vähintään kahdeksi viikoksi ajoittuen koulujen kesälomakauteen. OP Uusimaa osallistuu palkkakustannuksiin 400 euron tuella kesätyöntekijää kohden. Yhdistys puolestaan hoitaa käytännön palkanmaksun ja vastaa työnantajavelvoitteista.

– Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu, josta saatu kokemus kantaa pitkälle tulevaisuuteen ja opettaa nuorelle myös oman talouden hallintaa. Samalla tulee harjoitelleeksi työhakemuksen laatimista, työhaastattelua ja esiintymis- ja yhteistyötaitoja. Hyvästä kesätyökokemuksesta jää mukava muisto koko loppuelämäksi, kiteyttää OP Uusimaan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Hanna Korhonen tiedotteessa.

Kampanjan avulla OP Uusimaa kertoo haluavansa myös tukea toimialueensa yhdistysten toimintaa. Kesällä 2022 kampanjassa oli mukana yli 180 yhdistystä eri puolilta Uuttamaata, ja OP Uusimaa odottaa tulevalle kesälle vastaavaa määrää. OP Uusimaa valitsee tuen saavat yhdistykset maaliskuun alussa, ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin. Osuuspankin lahjoittaman palkkatuen määrä on 400 euroa / nuori. Tukea myönnetään 500 nuoren työllistämiseen, yhteensä 200 000 euroa.

Yhdistykset voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -tukea OP Uusimaalta helmikuun loppuun asti osoitteessa: https://www.op.fi/web/op-uusimaa/kesaduuni-opn-piikkiin/yhdistyshaku

Nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 13.3.–14.4.2023. Ohjeistus kesätyönhakuun ja avoimet työpaikat julkaistaan hakuajan alkaessa osoitteessa:

https://www.op.fi/web/op-uusimaa/kesaduuni-opn-piikkiin