Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskeinen kortteli uuteen uskoon Järvenpään keskustassa – tätä kaikkea on tulossa

Senaatti-kiinteistöjen omistamalla tontilla Järvenpäässä osoitteessa Mannilantie 26–28 on vireillä asemakaavamuutos, kertoo Senaatti-kiinteistöt tiedotteessaan. Vuonna 1997 valmistunut virastotalo Helsingintien päädyssä on tarkoitus suojella ja peruskorjata, ja poliisin käytössä ollut virastorakennus Mannilantien varresta puretaan. Purettavan rakennuksen paikalle ja korttelin eteläosaan on suunniteltu viranomaistarpeisiin rakennettava uudisrakennus, pysäköintialue ja asuinkerrostaloja.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa poliisin toiminnan jatkuminen Järvenpään keskustassa ja tehostaa asemanseudun maankäyttöä. Asemakaavaluonnos on nähtävillä 1.2.–2.3.

Säilytettävässä virastorakennuksessa tehdään laaja peruskorjaus, jonka jälkeen tilojen uudenlainen käyttö on mahdollista ja tilojen käyttäjien tilankäyttötarpeet voidaan huomioida entistä paremmin. Uusi tilakokonaisuus on myös energiatehokas.

Bulevardikortteli oli vasta alkusoittoa: Järvenpään keskusta muuttuu isolla kädellä lähivuosina

Järvenpään virastotalokorttelin uudistus tukee valtion palvelu- ja toimitilaverkkouudistusta, jonka tavoitteena on että vuoteen 2030 mennessä kansalainen voi hoitaa asioita valtion organisaatioiden, Kelan, kuntien ja hyvinvointialueiden sekä mahdollisten muiden julkisen sektorin palveluntuottajien kanssa samassa asiakaspalvelupisteessä.

Virastotalokorttelin uudistuksen myötä osa kiinteistöstä vapautuu valtion käytöstä. Korttelin eteläpäätyyn on asemakaavaluonnoksessa esitetty asuinkerrostaloja. Senaatti-kiinteistöt myy asuinrakennusoikeuden avoimella kilpailulla asemakaavan tultua lainvoimaiseksi.

Purettavaksi suunniteltu virastorakennus on tyhjillään sisäilmaongelmien vuoksi, ja poliisin käyttöön on tarkoitus rakentaa tontille vuoden 2023 aikana väliaikaisia väistötiloja, jotka palvelevat kehitettävän virastotalon peruskorjauksen valmistumiseen saakka.

Kunnat haluavat nyt tilaa ydinkeskustoista ja sillä on hintansa: Järvenpää pulittaa miljoonan vuosivuokraa – Tuusula pian 1,6 miljoonaa euroa

Senaatti-kiinteistöjen tavoitteena on aloittaa säilytettävän virastotalon peruskorjaus ja poliisin uudisrakennuksen rakentaminen vuonna 2025. Sitä ennen puretaan tyhjillään oleva virastotalo.