Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vielä ehdit näkemään tämän – Elämää ja taidetta Riihitien ateljeerivitalossa -näyttely Järvenpään taidemuseolla

Järvenpään taidemuseossa on esillä Riihitien ateljeerivitalossa asuneiden eturivin suomalaisten taiteilijoiden taidetta. Näyttelyn ehtii kokea vielä helmikuun ajan.

Järvenpään Riihitielle valmistui vuonna 1967 Kirmo Mikkolan suunnittelema moderni ateljeerivitalo, jonka rahoittivat ja osin myös rakensivat taiteilijat itse. Arkkitehti Kirmo Mikkola (1934–1986) oli taiteilijoiden ystävä ja itsekin kiinnostunut kuvataiteesta.

Ateljeerivitalossa yhdistyy koti ja työtila viidelle taiteilijaperheelle. Taloon muuttivat taidemaalari Tor Arne, taiteilijapariskunnat Outi Ikkala ja Seppo Kärkkäinen sekä Anna-Maria ja Paul Osipow, kuvataiteilija Antti Vuori sekä arkkitehti Erkki Colliander perheineen.

Paul Osipowin maalaus Hanskat (1968, Sara Hildénin taidemuseo) sai inspiraationsa taiteilijan talon rakennustyömaalla viettämistä tunneista. 1970-luvun loppupuolella taloon asettautui seuraava sukupolvi, Taideteollisessa korkeakoulussa opiskelleiden graafikoiden ja kuvittajien joukko Soile Apajalahti, Hannu Hyrske sekä Kristiina Louhi perheineen.

Näyttelyssä nähdään taideteoksia yhdeksältä talossa asuneelta taiteilijalta 1960-luvulta tähän päivään saakka. Esillä on ateljeissa syntynyttä taidetta: maalauksia, veistoksia, keramiikkaa, grafiikkaa ja kuvitustaidetta. Lisäksi taiteilijatalon arkkitehtuuria ja elämää siellä valotetaan tarinoin ja valokuvin, ja esillä on myös työskentelyvälineitä.

Näyttely on esillä Järvenpään taidemuseossa 26.2. saakka ja se pohjaa Riihitien ateljeerivitalon asukkaiden haastatteluihin.

Avoinna:ke–su klo 10–17Yleisöopastukset sunnuntaisin klo 13Liput:9/8/4 €, Museokortti, Kaikukortti