Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään Puistobluesissa kävi yli 60 000 vierailijaa – oli viidenneksi suosituin Finland Festivalsin tapahtuma

Finland Festivals (FF) on koonnut tilastot jäsenfestivaaliensa käyntimääristä vuonna 2022. Kokonaiskäyntimäärällä mitattuna Järvenpään Puistoblues oli 64 000 kävijällään viidenneksi suosituin festivaali.

FF:n tilastot sisältävät vain yhdistyksen jäsenfestivaalit, jotka ovat kaikki yleishyödyllisiä, voittoa tavoittelemattomia taide- ja kulttuurifestivaaleja. tiedotteessa kerrotaan, että vuoden 2022 lukuja ei ole tilastoissa verrattu edellisvuoteen, koska vuosi 2021 oli edelleen täysin poikkeuksellinen Covid-19-pandemian vuoksi, ja siihen liittyvät rajoitukset myös kohtelivat festivaaleja eri tavoin.

Finland Festivalsin jäsenfestivaaleilla myytiin vuonna 2022 pääsylippuja yhteensä 427 880 kappaletta. Tarkka tilastoluku kokonaiskäyntimäärästä, jossa mukana on myytyjen lippujen lisäksi arviot erilaisista ilmaistilaisuuksista, on 1 478 298.

Tilastoinnin pohjana on käytetty ohjeistusta, joka pyrkii mahdollisimman hyvään vertailtavuuteen erityyppisten festivaalien välillä. Laskentaperusteet ovat selkeät sen suhteen, miten erilaiset päivä- ja sarjaliput sekä muut lipputyypit otetaan huomioon.