Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vastaantulleesta junasta huomattiin R-junan savuavan – juna pysäytettiin Järvenpään Saunakallioon

R-junan jarrujen kuumeneminen aiheutti noin vartin myöhästymisiä alle viidelle junalle keskiviikkona iltapäivällä. Juna pysäytettiin Saunakallioon ja matkustajat pääsivät kymmenen minuutin odotuksen jälkeen toisen junan kyytiin, kerrotaan VR:stä.

Selvitys paljastaa: Rautatieasemat osin karmeassa kunnossa Keski-Uudellamaalla – yhdestä hissistä löytyi nukkuja

Riihimäeltä Helsinkiin matkalla olleen R-junan jarrut kuumenivat, ja vastaantulevasta junasta huomattiin savu ja ilmoitettiin junan kuljettajalle.

Koska juna oli lähellä Saunakallion asemaa, se pysähtyi sinne ja matkustajat siirrettiin laiturille. Junan kuljettaja oli ehtinyt sammuttaa alkavan palon ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksikkö kävi paikalla tarkistamassa tilanteen.

Laiturille siirretyt matkustajat pääsivät jatkamaan matkaa seuraavalla junalla noin 10 minuutin odottelun jälkeen. Muiden junien viivästykset johtuivat siitä, että sammutustyön ajaksi ajojohtimista katkaistiin virta.

R-junassa oli kaksi yksikköä. Tapaus sattui kello 16.20 aikoihin.

Järvenpään asemarakennus aukesi, mutta ilman valoja – pimeässä odottanut matkustaja: "Menee tämä näinkin"

VR kertoo vastaavia tapauksia olevan muutamia vuodessa ja kyseessä olevan talvikauden ongelma.

Saunakalliossa junaa odotellut matkustaja kertoo junan veturivaunun alta tulleen runsaasti savua. Matkustajia oli hänen havaintojen mukaansa niin runsaasti, ettei laituri tahtonut riittää.