Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravan kaupunki lisää panostusta jalkautuvaan nuorisotyöhön Walkers-bussilla

Aseman lapset ry:n liikkuva nuorisokahvila Walkers-bussi kurvaa tiistaina 7.2. Keravalle. Walkers-bussi on julkisissa tiloissa toteutettavan nuorisotyön työväline pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa. Ajatuksena on, että linja-autosta nuorisokahvilaksi muutettuun bussiin on helppo saapua matalalla kynnyksellä. Walkers-nuorisokahvilatoiminta toteutetaan yhteistyössä Keravan nuorisopalvelujen kanssa.

Keravan kaupunki tiedottaa, että Walkers-bussi on 07.02. alkaen Keravalla tiistaisin klo 15–19 ja perjantaisin klo 18–23. Bussitoiminnan kokeilujakso päättyy perjantaina 7.4. Bussi löytyy kävelykadulta, kauppakeskus Karusellin sisäänkäynnin kohdalta osoitteesta Kauppakaari 13.

– Bussitoiminnalla nuorille tarjotaan uudenlainen vapaa-ajan osallistumisen tapa. Kun toiminta alkaa, nähdään millaisia tarpeita nuorilla on. Kuuntelemme nuoria herkällä korvalla ja pohdimme toiminnan jatkon tarvetta Keravalla kokeilujakson päätyttyä, kertoo Keravan kaupungin nuorisopalvelujohtaja Jari Päkkilä kaupungin tiedotteessa.

– Walkers-bussin toiminta on hyvä lisä Keravalla tehtävään nuorisotyöhön. Bussin toiminta ei korvaa muita nuorison vapaa-ajan palveluita, kuten nuorisotiloja tai jalkautuvaa nuorisotyötä vaan ne jatkuvat normaalisti tehden yhteistyötä Walkers-bussin kanssa, Päkkilä jatkaa.

Walkers-bussin kohderyhmää ovat 10–20-vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat lisää turvallisia aikuisia arkeensa. Tiedotteen mukaan bussilla työskentelee Keravan kaupungin nuorisotyöntekijöitä, Aseman Lapset ry:n työntekijöitä ja vapaaehtoisia aikuisia.

Bussi on avoin kohtaamispaikka nuorille.

Toiminnalla pyritään auttamaan nuoria arjen haasteiden keskellä ja tukemaan nuorten omaehtoista ajanviettoa. Bussi on niin sanotusti ei-kenenkään-maata, mikä edesauttaa nuorten osallistumista. Nuoret kohdataan myönteisellä otteella.

Kaikille asukkaille ja vanhemmille pidetään bussilla avoimet ovet perjantaina 03.03. klo 16.30–18.00.