Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milloin jäälle on turvallista mennä? Tuusulanjärven jäätilanteen voi nyt tarkistaa näppärästi verkosta

Tulevalle viikonlopulle ennustetaan talvisia pakkaskelejä, jotka mahdollistavat ulkoiluhetket Tuusulanjärven maisemissa. Tarkista jään tilanne ennen jäälle lähtöäsi.

Tuusulanjärvi ympäristöineen on suosittu ulkoilukohde ympäri vuoden. Järven jäälle pääsee helposti useammasta eri paikasta. Tuusulanjärven jään olosuhteet vaihtelevat talvikuukausien, jopa viikkojen ja päivien välillä, joten kaikkia ylläpitäjien turvallisuusohjeita tulee noudattaa.

Löydät useammasta radan lähtöpaikasta infotaulut, joissa pyydetään tarkastamaan matkaluisteluradan ajantasainen kuntotieto ennen jäälle siirtymistä. Kunnon voi myös tarkistaa verkosta.

Tuusulan kunta tiedottaa, että reittejä ylläpidetään kuntayhteistyönä. Esimerkiksi nyt alkukaudesta olosuhteet ja jään vahvuus Tuusulanjärven pohjoispäässä (Järvenpäässä) ovat vaihdelleet niin, ettei ylläpitoa ole voitu vielä aloittaa. Mittauksia tehdään kuitenkin koko ajan, ja tavoitteena on yhteys Tuusulan Kirkkorannasta Järvenpään Huiliin.

Tuusulanjärven ylläpitotiimin toimintaa ja ajantasaista tilannetietoa voi seurata Tuusulan kunnan verkkosivuilla ja Tuusulan Vapaa-aikapalveluiden Facebook-sivulla sekä Jäähavaintomiesten Facebook-sivuilla ja Instagram-tilillä.

Tuusulanjärven talvikauden 2023 opaskartta Tuusulan radoista, palveluista ja pysäköintipaikoista on valmistunut. Karttaa päivitetään reittien ja tilanteen oleellisesti muuttuessa.

Tuusulanjärven ylläpitotiimi ylläpitää opaskarttaan merkittyjä reittejä. He myös viestivät jään kestävyydestä ja radan kunnosta aktiivisesti eri kanavissa. Jään olosuhteiden ja ylläpidon havainnoinnin osalta tärkeitä kumppaneita ovat ylläpitotiimissä työskentelevät Jäähavaintomiehet ja Sportuna Oy.