Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miesten välinen riita päättyi puukotukseen ravintolan terassilla Klaukkalassa – oikeus tuomitsi 10 vuoden vankeuteen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Samuel Veeti Jeremias Sädeahon, 22, kymmenen vuoden vankeuteen taposta. Tuomio liittyy Klaukkalassa sijaitsevan ravintola Pihvimyllärin terassilla 1. lokakuuta 2022 tapahtuneeseen puukotukseen.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa viime perjantaina 27. tammikuuta.

Rangaistukseen sisältyy 527 päivän jäännösrangaistus aiemmasta vankeustuomiosta, josta tuomittu oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen marraskuussa 2021.

Veitseniskut osuivat uhria ylävartaloon.

Sädeaho määrättiin myös maksamaan uhrin läheisille kärsimyskorvauksia yli 30 000 euroa sekä maksamaan heidän oikeudenkäyntikulunsa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Sädeaho ja uhri viettivät iltaa samassa ravintolassa.

Ennen puukotusta tuomitulla ja uhrilla oli oikeuden mukaan ollut suusanallista ja fyysistä riitaa. Riidan päätteeksi Sädeaho iski uhria useita kertoja. Iskut osuivat uhria ylävartaloon.

Sädeaho poistui iskujen jälkeen paikalta.

Poliisi kertoi jo aiemmin, että väkivallanteolle oli useita silminnäkijöitä ja epäillyn henkilöllisyys saatiin selville pian teon jälkeen. Epäilty tavoitettiin myöhemmin samana päivänä Klaukkalassa sijaitsevasta yksityisasunnosta.

Oikeudessa Sädeaho myönsi aiheuttaneensa uhrin kuoleman, mutta kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Ratkaisuun voi hakea yhä muutosta valittamalla hovioikeuteen.