Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravalle tarvittiin lisää vainajien kylmäsäilytystiloja – terveyskeskuksen tontille tuli kontti

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on hankkinut kaksi kylmäkonttia vainajien säilytyksen. Toinen konteista sijaitsee Keravan terveyskeskuksen tontilla ja toinen Katriinan sairaalan tontilla Vantaalla.

Vantaan ja Keravan uusissa vainajansäilytystiloissa on yhteensä 36 uutta paikkaa. Entuudestaan kaupungeissa on kaikkiaan 44 säilytyspaikkaa, jotka sijaitsevat Keravan terveyskeskuksessa, Vantaalla Katriinan sairaalassa ja Simonkylän vanhustenkeskuksessa.

Hyvinvointialueen palvelualuejohtaja Pia Rantamäki kertoo, että konttien yhteishinta on 48 000 euroa. Kontit on tarkoitettu pitkaaikaiseen käyttöön.

Vastaavanlaisia kylmäkontteja on ollut käytössä muun muassa Malmin sairaalan pysäköintipaikalla Helsingissä.

Lisäpaikkoja tarvitaan, koska vantaalaisia vainajia Peijaksen sairaalasta ei voi enää siirtää Jorvin sairaalan kylmäsäilytystiloihin silloin, kun Peijaksen omat tilat täyttyvät. Jorvin noin vuoden käytössä olleet 60 lisäsäilytyspaikkaa remontoidaan muuhun käyttöön eikä sieltä voi enää ostaa säilytyspalvelua.

Katriinan sairaalaan tontille on varaus myös toiselle kylmäkontille. Se hankitaan todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana.

Nuoret lääkärit valitsivat Keravan terveyskeskuksen kestomenestyjäksi